De ce nu intotdeauna dependentii de munca sunt si productivi

0

munictor sau workaholicCredeti ca sunteti mereu prea ocupati cu a va atinge scopurile sau ca sunteti constransi printr-o maniera ciudata? Nu stiti cu adevarat? Puneti-va urmatoarele intrebari si veti afla care este situatia.

A fi productiv si a fi ocupat sunt doua chestiuni total diferite. Unii ar putea merge mai departe si chiar sa afirme ca sunt total opuse. In orice caz, cel mai dificil este atunci cand ele incep sa semene si le da antreprenorilor impresia ca au programul plin deoarece sunt pe cale sa realizeze lucruri marete.

Trebuiesc doar cateva intrebari pentru a vedea daca o persoana este intr-adevar propductiva sau doar un workaholic care nu vede nicio luminita la capatul tunelului. Cam acestea ar fi intrebarile:

1. Care este scopul tau? Angajatii productivi sau chiar lideii au nevoie de un numar mare zile pentru a-si face treaba, dar si sunt capabili mereu sa isi raspunda de ce este aceasta situatia. Sa privesti numarul mare de zile ca pe ceva negativ este o foarte mare greseala. Nu in fiecare zi de munca exista ceva care trebuie sau care paote fi facut. De aceea, angajatii performanti nu trebuie priviti ca si cum ar fi ocupati, doar pentru ca dependentii de munca fac opusul. Scopul numarul unu al unui angajat performant este sa faca afaceri.  De aceea el are o viziune orientata catre rezultate si in cazul in care considera cu nu poate crea ceva valoros in acel moment, va prefera sa faca strategii. Ba mai mult, ei inteleg fluctuatiile de afaceri, prin urmare vor fi pregatiti pentru a valorifica timpul si sa ia in brate si evenutalele caderi. Cand vine vorba de workaholici, scopul lor principal este sa aiba ocupatie sau sa para a fi ocupati. O caracteristica determinanta pentru dependentii de munca este data de nesiguranta.  Acesta este si motivul pentru ca ei vor lucra mereu la ceva, doar pentru a fi ocupati.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.