De ce infiinteaza romanii firme in Bulgaria?

0

infiintari-firme-in-bulgaria-reinvent-consulting-1Avantaje oferite de mediul economic bulgar antreprenorilor:

•    In Romania impozitul pe profit este de 16%, in Bulgaria acesta este de 10%.
•    Firmele din tara vecina nu sunt obligate sa depuna declaratii fiscale trimestriale, ci doar o declaratie anuala de impozit pe profit pana la data de 31 martie a anului urmator.
•    Daca cifra de afaceri a firmei va depasi 50.000 leva/12 luni, firma va fi inregistrata automat de catre autoritatile abilitate ca si platitoare de TVA. Dupa inregistrarea ca platitor de TVA, se poate reveni la incadrarea de neplatitor, numai daca cifra de afaceri este mai mica de 50.000 leva in ultimele 18 luni.
•    In timp ce in Romania recuperarea de TVA este incerta, in Bulgaria exista un termen fix de 45 de zile de la cerere, urmand ca statul sa platesca dobanzi daca intarzie cu plata TVA-ului;
•    stabilitatea cursului valutar;
•    capitalul social minim de 2 leva (aproximativ 1 euro) pentru constituirea unei societati comerciale, comparativ cu 200 lei capital social minim pentru un SRL in

Pasi infiintare firma in Bulgaria:

•    Rezervarea numelui societatii. Se realizeaza la Agentia Registrului de pe langa Ministerul Justitiei. Rezervarea este valabila doua luni, timp in care – daca nu ati reusit sa inregistrati societatea – aveti denumirea protejata;
•    Adunarea membrilor fondatori. Niciunul din membrii fondatori nu trebuie sa fi avut un faliment;
•    Depunerea capitalului social. Depunerea se face intr-un cont special destinat acestui scop, iar capitalul minim este de 2 leva (1 Euro = 1,95BGN), adica 1 Euro;
•    Inregistrarea companiei si forma ei. Societatea comerciala se inregistreaza la Registrul Comercial Central. Trebuie, de asemenea, aleasa si forma societatii comerciale. Se pot inregistra societati cu raspundere limitata (OOD), societati cu raspundere limitata cu asociat unic (EOOD), societati pe actiuni (AD), societati pe actiuni cu actionar unic (EAD). Hotararea de infiintare a societatii trebuie sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Atentie:

In cazul in care se doreste desfasurarea de activitati economice pe teritoriul din Romania si sediul societatii este in Bulgaria, autoritatile romane au tot dreptul sa taxeze veniturile care apartin entitatii locale conform prevederilor legislative fiscale din tara noastra si potrivit conditiilor prestabilite in tratatul de evitare a dublei impuneri incheiat intre aceste doua tari.

Daca doresti sa-ti deschizi o afacere noua in tara vecina, vrei sa-ti extinzi activitatea sau o muti cu totul, solutia putem fi noi!

Reinvent Consulting  – infiintare firma in Bulgaria

Cost: 530 Euro + TVA

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.