De ce e bine sa ai un mentor?

0

mentoratTe-ai gandit vreodata cat de usor ai fi putut iesi dintr-o situatie dificila daca ai fi avut pe cineva la momentul respectiv care sa iti dea un sfat?

Acest subiect l-am discutat cu unul din tinerii antreprenori caruia obisnuiam sa-i fiu mentor. Iar asta m-a facut sa ma gandesc la momentul in care mi-am deschis prima mea afacere si cat de mult simteam nevoia sa discut cu cineva care sa imi usureze procesul  si sa imi raspunda la intrebari.

Prietenii, familia, Internetul si chiar ziarele iti pot oferi diferite informatii din partea analistilor, consultantilor, angajatilor etc. Toti pot impartasi ceva din experienta lor care se poate aplica mai mult sau mai putin situatiei tale. Insa doar un mentor va fi capabil sa te ajute cu o informatie ce poate facilita modul in care evolueaza afacerea ta.

Mentorii sunt intotdeauna oameni cu o vasta experienta antreprenoriala, care sunt persoane de incredere, lucreaza pe o perioada lunga de timp fara niciun ban. Iar aici apare intrebarea: de ce fac ei asta?

In primul rand, acesta este modul prin care mentorii considera ca ajuta comunitatea. Totodata, a fi un mentor pentru cineva te ajuta sa iti dezvolti aptitudini de manager, profesor si consultant. In timpul mentoratului, mentorul va invata lucruri noi de la tine, la fel cum tu preiei idei noi de la el.

Mentorii au intampinat deja toate probleme pe care le poti intampina si tu in acest domeniu. Ai ocazia de a invata din greselile si din implinirile lor. Rolul mentorului este de a imparti cu tine din experienta lui, intocmai pentru a te ajuta sa iesi din situatiile dificile in care poti intra.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.