Cum va arata cariera unui manager de proiect?

0
carieraUn numar semnificativ de manageri de proiect au acum tot felul de acreditari in domeniul managementului de proiecte si mai sunt si aceia care finalizeaza studiile complementare. Este acesta finalul managerului de proiect „accidental„?

Accidente se intampla. Accidentele, ca si riscurile pot fi amenintari sau oportunitati: pot fi accidente fericite, cum e acela in urma caruia devii manager de proiect. Multi manageri de proiect aveau inainte un cu totul alt rol in industrii precum constructii, inginerie, arhitectura, design, IT sau finante.

Poate ca totusi era managerului de proiect „accidental” este pe sfarsite. In timp ce managementul de proiecte va reprezenta intotdeauna un set de aptitudini pentru diferite roluri din orice industrie, si in timp ce vor exista mereu manageri de proiect care se alatura bransei, provenind din alte roluri si domenii, se pare ca din ce in ce mai multi oameni care intra in domeniul managementul proiectului fac acest lucru voluntar, deoarece simt acest lucru ca facand parte din dezvoltarea carierei lor.

Deci cum va arata cariera unui manager de proiect?

  • el/ea va fi finalizat un studii aditionale in management de proiect sau o disciplina legata;
  • el/ea va face traininguri la locul de munca deoarece angajatorii vor fi din ce in ce mai dornici de a se asigura ca membrii echipei de proiect sunt capabili sa activeze in medii din ce in ce mai complexe;
  • el/ea va face parte dintr-un organism profesional, in calitate de membru;
  • el/ea isi va stabili ca fiind o prioritate dezvoltarea profesionala continua, si
  • el/ea se va focusa pe interactiunea cu alti manageri de proiect, in scop de mentorat, coaching si networking.

De asemenea, pentru a-si imbunatati / actualiza continuu cunostintele in acest domeniu, managerii de proiect deja participa la activitati precum seminarii si conferinte, citesc si scriu articole si fac networking cu alti manageri de proiect. Acest comportament al managerilor de proiect arata multa pasiune, devotament si initiativa in acest domeniu.

Intreaga imagine sugereaza astfel o miscare clara de la disciplina obisnuita a managementului de proiect la o profesie formala, si acest lucru nu poate fi decat sanatos pentru proiectele de viitor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.