Cum se face schimbarea sediului social al unei firme?

0

infiintare-firma-de-consultanta1In viata unui om de afaceri poate aparea oricand nevoia de a schimba sediul social al firmei sale din motive variate, cum ar fi expirarea contractului  de spatiu sau posibilitatea de a se dezvolta intr-o alta localitate.

Schimbarea sediului nu este un proces complicat si consta in inregistrarea unei mentiuni la Registrul Comertului.

Care sunt actele necesare pentru schimbarea sediului social al firmei tale?

Pentru a inregistra aceasta mentiune la Registrul Comertului, ai nevoie de urmatoarele documente:
– Cererea de inregistrare – in original;
– Declaratie Model 3 (Declaratie-tip pe propria raspundere, in original, semnata de catre Asociati/ Administratori din care sa rezulte, acolo unde este cazul, ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip)
– Decizia Asociatului Unic/ Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor;
– Actul Constitutiv Actualizat;
– Certificatul de Inmatriculare (in original) si Certificatele constatatoare – in original (sediu, terti, punct de lucru – dupa caz);
– Contractul de Comodat/ Inchiriere (documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social; in cazul in care Contractul de Inchirere este incheiat cu persoana fizica, acesta trebuie inregistrat obligatoriu la Administratia Financiara in circumpscriptia careia se afla imobilul);
– Copia dupa dovada dreptului de proprietate asupra imobilului unde se va muta sediul social (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor etc.)
– in cazul in care iti vei muta sediul social in alt judet, vei avea nevoie de o rezervare de denumire a firmei, daca aceasta este inregistrata inainte de 2004.

Trebuie sa stii ca, odata cu schimbarea sediului social in alt judet, firma ta va fi radiata automat din judetul in care a fost inregistrata initial.

Dupa cum reiese si din actele ce vor fi necesare la dosar, atunci cand iti vei schimba sediul social, vei fi nevoit sa modifici Actul Constitutiv al societatii, Certificatul Unic de Inregistrare, dar si celelalte documente care atesta functionarea acesteia. Totodata, se impune achizitionarea unui nou Registru Unic de Control, dar si actualizarea facturierelor si chitantierelor care contin vechea adresa.

Citeste si: Atentie! De la 1 ianuarie 2016, SEDIUL SOCIAL EXPIRAT este considerat caz de inactivitate fiscala si se inscrie in CAZIERUL FISCAL!

Cum te ajuta Reinvent?

Chiar daca la prima vedere pare un amanunt insignifiant, imobilul care iti va deveni sediu social trebuie sa te reprezinte. Pentru a avea succes printre antreprenori, acesta trebuie sa fie localizat intr-o zona buna si sa aiba un aspect interesant.

De ceva vreme, zicala „haina nu-l face pe om” a cam apus, iar, in societatea contemporana, prima impresie creata are un impact covarsitor, mai ales in mediul de afaceri. Asa ca ai mare atentie la cum iti „imbraci” business-ul!

Reinvent Consulting iti poate gazdui sediul social intr-o cladire ultra-moderna din Bucuresti, cu preturi incepand de la 5 euro/ luna.

Oferta Reinvent pentru schimbarea sediului social este urmatoarea:

•    690 de lei, in Bucuresti si Ilfov, respectiv 940 de lei in celelalte judete (tarif valabil pentru schimbarea sediului in cadrul aceluiasi judet);
•    1.000 de lei, in Bucuresti si Ilfov si 1.100 de lei in celelalte zone din tara (schimbarea sediului in alt judet).

Toate preturile din oferta noastra includ taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu informatiile juridice si fiscale necesare!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: blog.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.