Cum sa va stabiliti corect obiectivele in 8 pasi

0
Cei mai performanti oameni de afaceri isi stabilesc intotdeauna din timp obiective precise. Prin urmare, si dvs., pentru a dobandi succesul, trebuie sa procedati la fel.

A-ti propune teluri nu este deloc un proces complicat si nu dureaza mult. Folositi in acest sens regula SMART: fixati-va obiective Specifice, Motivante, orientate spre Actiune, Relevante pentru situatia dvs. si bine definite in Timp.

Un astfel de obiectiv este, de exemplu, pentru un intreprinzator sau un agent de vanzari: „Pana la data de 20 decembrie 2004, imi voi mari valoarea totala a vanzarilor cu cel putin 15% comparativ cu anul 2003”.

Propuneti-va teluri care va imping cu un pas inainte fata de ceea ce credeti ca puteti face in mod normal.

Si nu uitati sa stabiliti si un termen-limita. Un obiectiv nedeterminat in timp este doar un vis frumos. Propuneti-va un termen-limita care sa fie realist, dar in acelasi timp extrem de antrenant.

Acum, folosind tehnicile simple prezentate in randurile urmatoare, si dvs. va puteti stabili si atinge telurile propuse.

1. Formulati-va obiectivele la timpul prezent.

Nu spuneti „Voi face si voi drege…”, ci „Vreau sa …”. Aceasta tehnica transmite subtil subconstientului dvs. ca telul este atins, cel putin pe jumatate.

2. Redactati-va obiectivele in scris.

Acest gest simplu va ajuta sa va clarificati obiectivele si va permite sa le vizualizati intr-un mod cat mai eficient.

Va recomand sa inregistrati fiecare obiectiv pe mici cartonase identice cu cele precum cartile de vizita. Astfel le puteti pastra permanent la indemana ca sa le puteti citi ori de cate ori doriti.

Retineti ca simpla lectura a obiectivelor va ajuta enorm in atingerea lor.

3. Redactati o lista cu tot ce aveti de castigat ca urmare a realizarii fiecaruia dintre obiectivele propuse.

Asta va va face sa va pastrati concentrarea si sa ramaneti tare pe pozitii atunci cand veti intalni
inevitabilele piedici si bariere.

Spre exemplu, cresterea vanzarilor cu 15% va poate aduce venituri personale mai mari si o pozitie superioara in ierarhia firmei.

4. In timp ce va revedeti telurile, imaginati-va cum va fi viata dvs. dupa realizarea obiectivelor.

Cu cat va vizualizati mai mult succesul cu ochii mintii, cu atat mai mari sunt sansele sa va transformati visul in realitate.

5. Anticipati problemele care pot aparea si ganditi un plan pentru a le depasi.

Asta va pregateste pentru ele si va ajuta sa depasiti mai usor si cu mai putin stres obstacolele ivite.

6. Cautati compania oamenilor de succes, motivanti si care isi propun teluri la fel de grandioase ca ale dvs.

Evitati-i pe ceilalti care sunt capabili, prin criticile si negativismul lor gen „potoleste-te, chestia asta e imposibila, nu te mai zbate atit”, sa va traga inapoi.

7. Treceti la actiune.

Nu stati prea mult pe ganduri, nu va pierdeti in filozofii. Toate planificarile din lume la un loc adunate nu va pot ajuta sa va atingeti obiectivele daca dvs. stati pe loc. TREBUIE sa actionati. Si asta zilnic.

Pentru ca indiferent ce faceti, va deplasati ori spre obiectivele propuse, ori in directia opusa.

8. Fiti disciplinat si concentrati-va asupra obiectivelor dvs.

Mircea Enescu

Trainer in vanzari in cadrul unei companii multinationale, Mircea are o experienta de peste 10 ani in domeniul vanzarilor. Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa vinzi mai bine, mai repede, mai mult si cum sa eviti cele mai frecvente greseli in relatiile cu clientii, atunci viziteaza acum blog-ul sau „Cum sa ai succes in vanzari” la adresa http://succesinvanzari.blogspot.com.

Descopera aici cum poti intra GRATUIT in posesia a 2 Rapoarte Speciale: „50 de sfaturi despre cum sa vinzi ca sa ai rapid succes in vanzari” si „50 de recomandari ca sa castigati zilnic 2 ore in plus”.

Sursa: 3ner.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.