Cum sa te pregatesti pentru perioadele de incertitudine in business

0

nesiguranta_afacereTrebuie sa recunoastem faptul ca nu exista o formula magica pe care sa o aplici pentru a evita momentele de incertitudine a afacerii tale. Vestea rea este ca nu poti face prea multe lucruri; vestea buna este ca exista totusi cateva lucruri care te fac sa gestionezi aceste momente.  Spre exemplu, trebuie sa fii la curent cu toate tendintele din sectorul tau de activitate. Acest lucru pentru a continua oferitea serviciilor de calitate si continuarea parteneriatelor pe termen lung.

Daca ai o afacere de multa vreme, cred ca intelegi ceea ce vreau sa spun. Trebuie sa stii ca evenimentele neprevazute vor aparea indiferent de cat de mult te vei stradui tu sa le eviti. Avand in vedere ca nu poti prevedea viitorul, trebuie sa iei niste decizii inspirate.

Nu are importanta cat de mult isi doreste un intreprinzator sa controleze si sa prezica, incertitudinea il va lovi ca o durere de spate: isi face simtita prezenta oriunde ai fi. Printr-o simpla abordare a afacerii tale din mai multe unghiuri, vei reusi sa identifici trei aspecte pe care le vei putea scapa de sub control si care ti-ar putea aduce numeroase daune afacerii tale.

In primul rand, climatul economic nu poate fi schimbat. Daca recenta recesiune ne-a invatat ceva, acel lucru este faptul ca micile greseli facute de-a lungul timpului se pot transforma in adevarate catastrofe. Slabiciunile sunt de asemenea, lucruri ce nu pot fi controlate. Foarte multe companii au invatat sa acorde atentie sportita clientilor, deoarece acestia simt nevoia de o continua schimbare. Schimbarile in comportamentul clientilor/consumatorilor au dus chiar si la prabusirea unor giganti.

Sfaturi pentru a te pregati de aceste momente

Este (sau cel putin ar trebui sa fie) bine inradacinata in minte ideea ca nu poti preveni toate evenimentele din viata ta. Pentru orice situatie, poti sa iti asiguri compania cu unele instrumente necesare si esentiale care te vor proteja de o eventuala amenintare. Fa-ti un plan pentru fiecare situatie ipotetica in care te-ai putea afla.

Citeste continuarea acestui articol (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.