Cum sa te pregatesti de examen pentru certificarile in MP

0
fata_citindIn cariera unui manager de proiect, ziua de examen pentru obtinerea unei certificari, fie ca este PMP, MBA, IPMA, PRINCE2 sau CNFPA, este o data foarte importanta.

In continuare, va oferim cateva sfaturi care sa va ajute sa minimalizati stresul si sa va maximizati sansele pentru a primi o nota cat mai mare la examen.

  • In ziua examenului ar trebui sa fiti relaxati, pregatiti din punct de vedere psihologic si increzatori. Incercati sa va odihniti si sa va hraniti adecvat inainte de inceperea examenului. Studierea cu o noapte inainte de examen nu este o idee buna.
  • Asigurati-va ca stiti unde se va tine examenul cu mult inainte de data examenului. Probabil ca daca faceti un drum pana la acea locatie cu cateva zile inainte, va va ajuta sa ajungeti fara probleme in ziua examenului. Astfel, puteti afla si unde se afla cateva localuri ce servesc cafea in drumul dumneavoastra, caci la examen nu vi se va permite sa intrati cu mancare sau cafea.
  • De asemenea, puteti suna la centrul de examen cu o zi inainte pentru a confirma locatia si ora la care se va tine.
  • Cand ajungeti la centru, lasati lucrurile personale ca telefonul, portofelul si orice alte gadget-uri in torpedoul masinii. Organizatorii va vor oferi coli de hartie si pixuri, deci nu e cazul sa va faceti griji din aceasta privinta.
  • Odata ajunsi, daca aveti timp, puteti porni tutorialul pentru a afla cum se foloseste programul software in care veti sustine examenul. Este recomandat sa scrieti pe o hartie pasii prezentati in tutorialul video. Dar aceasta va trebui aruncata, ulterior.
  • Tineti minte ca, cel mai probabil, in incinta centrului de examen vor mai fi alte persoane venite sa sustina teste care se vor plimba prin cladire pe durata examenului si va vor distrage atentia.

Succes la examene!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.