Cum sa te asiguri ca ti-ai indeplinit scopurile

0

goalExpertii in dezvoltarea afacerilor aduc deseori in discutie importanta stabilirii unor tinte precise pentru a crea o baza solida si pentru a asigura succesul companiei tale.

Cu toate acestea, majoritatea antreprenorilor considera ca stabilirea acestor tinte este la fel de grea ca si indeplinirea lor. Asadar, cum te poti asigura ca vei fi capabil sa vii cu metode care sa atinga aceasta misiune?

In primul rand, pentru a evita orice confuzie, trebuie sa utilizezi o strategie sistematica care sa fie simplu de implementat. Perseverenta si aplicarea consecventa, te vor ajuta sa atingi obiectivele care inainte pareau de neatins. Mai mult decat atat, iti vei pune in valoare abilitatile de leadership.

1. Vizualizarea

Care este cel mai important lucru pentru tine?  De ce? De ce conteaza atat de mult ceea ce faci zilnic? Incepe prin a scrie tot ce iti trece prin minte, delimitand tintele concrete de cele vagi si greu accesibile. Daca nu crezi ca vei reusi sa atingi un anumit obiectiv, probabil nu o vei face niciodata. Un alt aspect esential este acela sa nu te lasi influentat de contextul actual in planificarea unor viitoare obiective.

2. Perfectioneaza-ti tintele

Este de preferat sa iti notezi primele zece obiective esentiale pentru tine. De asemenea, le poti scrie separat iar in dreptul fiecareia sa adaugi metoda prin care le vei atinge. Si, cel mai important, nu uita de termenele limita. O metoda forte utila ar fi sa le imparti in : obiective pe termen scurt (1-3 luni), pe termen mediu (3-12 luni) si pe termen lung (pe o perioada mai mare de 2 ani).

Citeste articolul integral (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.