Cum sa iti incepi afacerea cu cu buget mic

0

bani-afacereMulti din antreprenorii de succes au decis sa isi inceapa business-ul cu un capital scazut sau chiar inexistent. Asadar, toti isi vor pune aceeasi intrebare: „Cum voi fi capabil sa imi deschid o afacere fara sa am disponibil un minim buget?”

Poate suna ciudat pentru unii dintre noi, insa banii nu sunt adevaratul scop spre care trebuie sa tintim. Atunci cand iti doresti un lucru din toata inima, impreuna cu un strop de inspiratie, multa munca si ceva mentalitate business, banii nu mai reprezinta o prioritate.

Exista doua strategii functionabile, prin care iti poti deschide o afacere fara prea multi bani: in primul rand, intarzie pasii care sunt prioritari in orice plan de business precum angajarea personalului sauinchirierea unui spatiu, pana in momentul in care incepi sa produci ceva. In al doilea rand, angajarea in prea multe sarcini de la inceput poate avea efectul nedorit. Mai exact, daca nu stii exact de la inceput cum sa iti dozezi efortul, munca ta va fi in zadar.

Exista numeroase modalitati prin care poti reduce cheltuielile.

Elimina cheltuielile inutile

In loc sa inchiriezi un spatiu in care sa iti desfasori activitatea, mai bine si practic este sa lucrezi de acasa. De ce sa risipesti bani cand poti lucra in confortul casei? Daca chiar nu iti doresti sa lucrezi de acasa, exista numeroase locuri business in care iti poti desfasura activitatea. Daca trebuie sa te intalnesti cu anumiti clienti, exista claridi de business care inchiriaza birouri pe termen scurt, astfel ca poti cheltui mult mai putini bani.

Amana angajarea de personal

In timp ce multe persoane iti vor spune ca la inceput vei avea mai mult timp liber sa te ocupi de o multitudine de aspecte. Este adevarat, lucru care iti va permite sa amani angajarea unui personal. Daca este neaparata nevoie, poti angaja un avocat. Insa, incearca sa te informezi singur in cat mai multe domenii cu putina pentru a te putea descurca pana ce afacerea ta devine profitabila.

Citeste continuarea articolului (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.