Cum sa iti ajuti compania concurand cu propria afacere

0

lupta pt supravietuireCand vine vorba despre domeniul tehnologiei, este doar o chestiune de timp pana o noua companie  se va alatura domeniului si va face exact acelasi lucru ca si tine, doar ca mult mai rapida, mai ieftin si mai bine. Ce veti face intr-o astfel de situatie? Pentru a evita un astfel de caz este indicat sa va dezvoltati un produs puternic si profitabil care sa reuseasca sa va ofere timpul necesar pentru a gasi urmatoarea sursa de cash-flow.

Oameni precum Warren Buffet evita sa investeasca in companii tehnologice pentru a se feri de limitarile impuse si de oportunitatile reduse. Este si unul dintre motivele pentru care Google investeste in mod constant in o multime de proiecte care nu au de-a face cu activitatea lor principala. Fie ca va place sau nu, trebuie sa va confruntati cu aceste situatii. Timpul este singurul impediment care opreste compania dumneavoastra in a fi perturbata si a lupta pentru supravietuire.

Cei mai multi antreprenori aflati la inceput de drum considera aceasta omniprezenta schimbare ca fiind o formula de succes si prefera sa isi perturbe propria afacere inainte ca altcineva sa o faca. Iata cateva sfaturi pentru a iesi cu bine din aceasta situatie:

In primul rand, asigura-te ca esti parte integranta din afacerea potrivita. Deseori prima afacere este un dezastru. Luam ca exemplu un grup de investitori care a lansat un site prin care traduceau din toate limbile posibile, un un pret chiar rezonabil. Nimeni nu a fost interesat in a investi bani in aceasta afacere pentru ca nu au crezut cu tarie in potential. Nu parea sa aduca destui bani pentru a merita prea multe batai de cap. Constientizand acest lucru, investitorii si-au dat seama ca nu va functiona si au decis inchiderea site-ului. S-au folosit de experienta capatata si au inceput sa dezvolte site-uri de traducere pentru alte companii.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Business Angels

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.