Cum sa gestionezi cu succes expansiunea unei companii

0

getapromotionIn general, cresterea implica si schimbare. Cresterea unei companii poate fi un proces provocator pentru orice antreprenor, dar, in acelasi timp, destul de dificil. Daca esti unul din cei care conduc o companie in plina ascensiune, pregateste-te sa oferi echipei tale cateva sfaturi pentru o buna gestionare a acestui proces.

Indiferent daca preconizezi o crestere lenta sau rapida a companiei tale, asigura-te ca pasii pe care ti-i prezentam in continuare te vor tine departe de cele mai frecvente greseli pe care le fac majoritatea antreprenorilor:

1. Asigura-te ca echipa ta e pregatita

Fiecare membru al echipei tale ar trebui sa fi atat pregatit cat si entuziasmat de faptul ca lucreaza intr-o astfel de companie precum e a ta. Insa, din pacate, pot sa apara exact opusul acestor sentimente daca, sa spunem, numarul clientilor tai creste vertiginos intr-un timp foarte scurt.

Asigura-te ca organizezi o intalnire lunara cu angajatii tai la care prezenta sa fie obligatorie, sedinta in care sa ii tii la curent cu schimbarile ce au loc la nivelul companiei. Aceasta poate fi o buna ocazie de a discuta despre asteptarile echipei dar si despre viitorul companiei.

2. Explica-i echipei tale motivele de expansiune a companiei tale

Pentru cei care au o mentalitate de antreprenor, motivele pentru care o companie inregistreaza o crestere rapida, sunt evidente. Pentru angajatii cheie, cresterea companiei este o modalitate de a-si asigura postul. Insa, in acelasi timp va trebui sa mai angajezi personal pentru a putea suplini toate nevoile. Fiecare companie are nevoie de un leader care sa poata gestiona cresterea dar care sa si aleaga persoanele potrivite care sa intre in echipa deja existenta.

Citeste articolul intregral (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.