Cum sa fii un CEO mai bun?

0

likable-ceo-leadership

Sa detii pozitia de CEO va fi mereu stresant. Tu esti la conducere, tu ei deciziile dificile in fiecare zi, tu esti imaginea companiei tale, iar soarta ei sta in mainile tale de fiecare data. Cu alte cuvinte, esti o persoana destul de importanta, si tocmai de aceea trebuie sa fii o persoana placuta de angajatii tai, dar si de partenerii de afaceri.

Iata cum poti deveni un CEO mai bun!

1. Fii pozitiv

Succesul in afaceri nu vine niciodata usor, iar uneori vei vedea ca drumul pana acolo e greu. Chiar si cei mai mari CEO au intampinat dificultati in cariera lor, insa dupa o schimbare a perspectivei, au resuit sa castige controlul asupra situatiei si sa indrepte lucrurile in favoarea lor. Totodata, a fi pozitiv nu te va ajuta doar sa treci peste obstacole. Oamenii te vor urma si vor avea mai multa incredere in tine daca vor vedea modul in care treci peste toate problemele si obstacolele intampinate.

2. Fii personal

Imparte cateva aspecte din viata ta cu angajatii tai. Insa limiteaza-te cand vine vorba de detalii. Discuta cu ei despre o vacanta recenta sau despre reusita unuia din copii tai. E foarte important sa le arati angajatilor tai ca esti si tu uman. Ofera-le angajatilor tai ocazia sa vada in tine si un prieten, o persoana pe care se pot baza.

3. Fii sincer

Orice veste ai avea de anuntat, fii sincer. Oamenii au tendinta de a-i urma pe cei care spun adevarul in fata si de a le atribui o personalitate puternica.

4. Asculta

Asculta-ti angajatii! Tu esti cel care ia decizii in comapania ta, dar uneori parerea ta nu e cea mai importanta. Trebuie sa iei in considerare faptul ca angajatii tai simt nevoia de afirmare. Fiecare persoana din companie conteaza. Fiecare om e o piesa de puzzle importanta.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.