Cum sa evitati scaderea productivitatii pe timpul verii

0

productivitate varaProbabil ati observat ca in timpul verii angajatii sunt predispusi la stres mai mult decat in alte perioade ale anului. Avand in vedere faptul ca vara este, de obicei, perioada in care oamenii merg in vacante, angajatii au tendinta de a visa toata ziua la ce vor face in timpul weeekend-ului sau in timpul concediului.

Cel mai adesea, majoritatea companiilor se confrunta cu scaderea moralului si a productivitatii angajatilor pe timp de vara. Deci, cum am putea contracara aceasta problema care pare imprevizibila? Poate nu v-ati gandit la acest aspect, dar prelungirea weekend-ului angajatilor este cel mai sigur mod de a-i pastra cu moralul ridicat si de a avea o productie pe masura.

Conform unui  studiu realizat recent de catre Societatea pentru Managmentul Resurselor Umane (SHRM), companiile care permit angajatilor sa plece mai devreme acasa in zilele de vineri sau in celelalte zile ale saptamanii, cu posibilitatea sa recupereze pe parcurs, vor beneficia de moralul ridicat si entuziasmul angajatilor, fara a fi vorba si de consecinte negative.

Lisa Hord, coordonator al Initiativei Flexibilitatea SHRM, a afirmat ca in acest moment, cand companiile cer multe angajatilor, dar ofera prea putin, ar trebui sa li se ofere mai multa flexibilitate, astfel incat sa nu apara probleme ce tin de moralul scazut.

In Statele Unite ale Americii, spre exemplu, tot mai multe companii au inceput sa aplice metoda explicata anterior. In 2014, aproximativ 43% dintre companiile americane angajatilor program de lucru flexibil, pe cand in anul 2008 procentul nu se ridica nici macar la 38%. Studiul pe care se bazeaza aceste cifre a fost realizat pe 1000 de intreprinderi care au cel putin 50 de angajati.

Citit tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.