Cum sa cresti productivitatea

0

cresterea productivitatiiExista cateva distrageri care pot compromite volumul de munca pe parcursul unei zile. Deci, ce trebuie sa faci astfel incat sa nu dai gres in fata sefului tau? Multi oameni cred in productivitatea polivalenta, sa lucreze in acelasi timp pe laptop, dar si pe smartphone sau pe tableta. De fapt, este un lucru certificat: productivitatea si polivalenta nu merg prea bine mana in mana. Vei ramane distras si acest lucru iti va afecta in mod serios productivitatea la locul de munca. Cea mai bune metoda pe care o poti alege este sa te concentrezi pe un singur lucru facut la un moment dat.

Distragerea atentiei poate fi rezultatul unor texte primite de la colegii de birou sau asa-zisele mail-uri urgente venite de la clienti. Acestea sunt cele mai mari consumatoare de timp. In caz ca nu stiati: creierului ii trebuiesc 28 de minute pentru a se reorienta dupa ce a fost distras dintr-o anumita activitate. Poate ca suna infricosator, mai ales ca asta ar insemna ca la 2 minute de distragere sa se duca pe apa sambetei jumatate de ora. Un simplu calcul ar demonstra ca pentru 8 situatii de distragere a atentiei se iroseste jumatate de zi de munca. Iata 5 solutii prin care puteti obtine o productivitate ridicata.

1. Inainte de a incepe propriu-zis ziua de lucru, stabileste-ti cateva prioritati pentru aceasta zi. Nu este atat de greu sa parcurgeti repede retelele sociale, sa curatati mail-urile din Inbox. Incercati sa va actualizati zilnic sau cu o anumita regularitate lista de activitati si sa trasezi cativa pasi pentru a-ti fi mai usor sa duc la final obiectivele. Facand acest lucru, vei putea observa o crestere exponentiala a productivitatii.

2. Setarea asteptarilor si a obiectivelor pe care trebuie sa le faci pentru altii. In zilele noastre fiecare antreprenor spune ca usa ii este mereu deschisa, dar acest lucru are si revers. Afaceristii cu experienta invata managerii cum ar trebui sa isi trateze angajatii. De exemplu, pentru ca familia, prietenii si angajatii primesc mereu un raspuns favorabil atunci cand va intrerup, o vor face in mod continuu, facand astfel ca tu sa pierzi timp pretios, dar si bani. Atat tu, cat si afacerea ta, meritati mai mult. Politica usii deschise este buna, dar trebuie sa creati un anumit orar pentru ea. Fiind propriul tau anagajat nu inseamna ca esti liber ca pasarea cerului sapte zile din sapte, 365 de zile pe an.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.