Uneori discutiile despre nivelul de salarizare poate fi o problema spinoasa, atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Un aspect important in parcursul unui lider in devenire este modalitatea de a purta discutia despre salarizare. Motivul pentru care aceasta discutie este evitata tine de confortabilite. Este ca si cum cineva ar pune o eticheta cu pret pe celalalt, stabilindu-i astfel valoarea. Chiar daca este un subiect pe care atat angajatorii, cat si angajatii, incearca pe cat posibil sa il evita, acest lucru nu se poate amana la nesfarsit.
Potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare PayScale, 73% dintre liderii companiilor nu se simt confortabil sa discute cu angajatii despre maririle salariale. Daca va aflati in aceasta situatie, nu este cazul sa intrati in panica, avem pregatite cateva sfaturi care sa va ajute in cazul unor astfel de conversatii.
Incearca sa aduci subiectul in discutie din timp si cat mai des. Explicati, la inceputul fiecarui an, despre modul de recomensare, mariri salariale sau ce bonusuri sunt avute in vedere. Nu lasati angajatii sa nu cunoasca procedura sau sa fie surprinsi atunci cand sunt luate unele decizii. Explicati angajatilor modalitatea si asteptarile ce trebuie indeplinite pentru a-si atinge obiectivele si, automat, a lua bonusuri. De asemenea, explicati-le si ce se intampla in momentul in care obiectivele nu sunt atinse. Evitati sa va luati angajatii prin surprindere si explicati-le periodic fiecare decizie pe care o luati in ceea ce ii priveste.
Rapoartele de performanta ar trebui sa fie facute, de fiecare data, separat. Chiar daca performanta merge mana in mana cu recompensarea, ele trebuie discutate separat. Mai intai realiazti raportul de performanta si, la cateva saptamani dupa, luati decizia daca trebuie sau nu sa acordati bonusuri.
Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com