Cum poti inchide un punct de lucru in 2016

0

inchiderea-punctului-de-lucruIntr-un articol anterior, Reinvent Consulting ti-a aratat cum sa deschizi un punct de lucru iar astazi iti vom prezenta ce proceduri trebuie sa urmezi pentru a-l inchide.

Potrivit definitiei, punctul de lucru sau sediul secundar este spatiul unde se desfasoara activitatea economica a firmei, integral sau partial, in afara sediului social, in conformitate cu obiectul de activitate declarat. Acesta poate fi birou, magazin, depozit etc.

Citeste si: CUM POTI DESCHIDE UN PUNCT DE LUCRU IN 2016

O societate poate proceda la inchiderea unuia sau a mai multor sedii secundare prin inregistrarea unei mentiuni la Registrul Comertului.

Pentru acest demers, ai nevoie de urmatoarele documente:

– cerere
– certificatul constatator care a fost eliberat de catre Registrul Comertului pentru autorizarea punctului de lucru – in original;
– copie dupa CI Asociat/ Asociati;
– Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Act Aditional/ Decizie Asociat Unic privind inchiderea punctului de lucru;
– copie dupa actele societatii comerciale;
– delegatie.

Dupa ce ai efectuat inchiderea punctului de lucru la Registrul Comertului, vei fi nevoit sa declari acest lucru si la unitatatea teritoriala fiscala aferenta sediului secundar. Actele necesare acestei actiuni sunt:

Formularul 060 (pentru societatile care au salariati) – Declaratie de inregistrare fiscala/ Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare (cu mentionarea scoaterii din evidenta privind impozitul pe salarii si pe venituri asimilate salariilor) – in doua exemplare/  formularul 061 (pentru societatile care nu au salariati);

– Hotararea AGA/ Decizia Asociatului Unic cu optiunea contribuabilului de desfiintare a sediului secundar – copie;
– CUI sediu secundar;
– certificatul constatator de la Registrul Comertului;
– actele doveditoare de la inchiderea punctului de lucru la Registrul Comertului.

De asemenea, daca detii casa de marcat, va trebui sa inregistrezi dezinstalarea acesteia de pe adresa puncului de lucru inchis.

Cum te poate ajuta Reinvent Consulting?

Scopul nostru este acela de a crea o comunitate antreprenoriala informata, bine pregatita si de aceea oferim consultanta online gratuita, articole economice cu actualizari legislative si cele mai mici onorarii din mediul de afaceri.

Consultantii Reinvent Consulting vor proceda la demersul de inchidere punct de lucru, tarifele fiind:
    390 de lei, daca demersul va avea loc in Bucuresti sau in Ilfov
•    570 de lei, pentru celelalte judete

In plus, pentru Bucuresti si Ilfov, avem pentru tine un pachet special care include inchiderea unui punct de lucru si deschiderea altuia la doar 575 de lei. Pentru celelalte judete ale tarii, pretul acestuia va fi de 750 de lei.

Preturile din oferta noastra includ taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu informatiile juridice si fiscale necesare!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.