Cum alegi cele mai bune cititoare de coduri de bare?

0

Afacerile din sfera comertului si nu numai necesita instrumente speciale care sa faciliteze munca personalului si care sa ajute la imbunatatirea serviciilor oferite clientilor. Astfel, in supermarketuri, farmacii, librarii, spitale, sau in business-urile din industria usoara, un cititor de coduri de bare reprezinta un element indispensabil, alaturi de alte echipamente fiscale.

Unul dintre principalele beneficii pe care le ofera un scanner pentru codurile de bare este de a economisi timpul de procesare a tranzactiilor. De fapt, prin intermediul acestor cititoare de coduri de bare vei putea sa servesti in mod eficient clientii si sa reduci, totodata, resursele necesare realizarii inventarului.

Sfaturi despre alegerea celor mai bune cititoare de coduri de bare

Odata cu evolutia tehnologiei, au aparut noi si noi modele de cititoare de coduri de bare. Aceasta diversitate de produse din aceasta categorie te-ar putea pune in dificultate in alegerea celor mai bune dintre ele. Prin urmare, am creat pentru tine un mini-ghid care de care te poti folosi atunci cand ai nevoie sa achizitionezi un cititor de coduri de bare. Exista mai multe criterii in functie de care vei face alegerea potrivita pentru specificul afacerii tale, iar acestea sunt:

  • Portabilitatea

Din punct de vedere al gradului de portabilitate, cititoarele de coduri de bare se impart in: scannere mobile sau stationare. Cele stationare sunt ideale pentru a fi integrate in tejghea si prezinta avantajul de a scana rapid codurile de bare ale produselor. In plus, cele mai multe dintre acestea incorporeaza chiar si functii de cantarire, in special acelea pe care le regasim in supermarketuri. Pe de alta parte, scannerele mobile, fie ele cu fir sau fara, sunt perfecte pentru magazinele mici, sau in spatiile comerciale in care fluxul de vanzari este redus.

  • Optiunile de conectivitate

Pentru a functiona, orice cititor de coduri de bare trebuie conectat la un calculator, prin fir sau prin wireless. In cazul in care optezi pentru prima optiune e important sa iei in calcul faptul ca firul acestor dispozitive nu depasete, de regula, 2 m lungime. Asadar, un astfel de dispozitiv nu va fi potrivit pentru un depozit, sa spunem, unde va fi nevoie sa scanezi pachete de dimensiuni mari. Cele mai bune cititoare de coduri de bare de folosit intr-un depozit sunt cele wireless, care se concteaza la PC, laptop, tableta sau smartphone prin Bluetooth si a caror raza de actiune poate ajunge pana la 100 m, in functie de model.

  • Gradul de rezistenta

Avand in vedere spatiile si contextele in care se utilizeaza in mod normal cititoarele de coduri de bare, acestea trebuie sa prezinte un grad de rezistenta crescut. In functie de producator, nivelul de calitate al materialelor din care sunt realizate aceste dispozitive difera, de aceea trebuie sa acorzi atentie acestui aspect atunci cand faci alegerea. Exista modele care au rezistenta foarte buna la praf si umiditate, sau la caderi repetate si care ofera aceleasi facilitati indiferent daca sunt utilizate sau pastrate in conditii mai putin favorabile.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.