Containerele metalice in proiectele de constructii

1

container-constructions-offices-76843-5668809Majoritatea dintre noi am auzit de ele, intr-un mod sau altul, si avem in minte o imagine despre ele. Dar nu, nu ne referim la containerele de marfa ce multi dintre noi le asociaza cu transportul containerizat al marfurilor pe vapor. Pe acestea le cunoastem cu totii: cutii metalice, mari, grele, ruginite, cu usi pe masura, cu care se transporta diverse bunuri.

Pe langa containerele de marfuri, au fost dezvoltate si alte tipuri de containere: termoizolate si/sau containere modulare. Ele au intrebuintare pe santiere si pot fi folosite si ca spatii de locuit.

Constructiile metalice au devenit solutia ideala pentru mediul industrial, dar nu numai. Datorita rezistentei, a modului facil de asamblare si a perioadei scurte de finalizare, regasim constructii metalice in aplicatii de genul cabinelor industriale, a cabinelor de comanda, a constructiilor tehnice pe piloni sau a organizarilor de santier.

Fie ca vorbim de situatii cu un grad de dificultate sporit precum cel al constructiilor civile, industriale tip zgarie-nori sau industriale in zone inaccesibile mijloacelor de transport, constructiile metalice au cunoscut o dezvoltare tehnologica rapida, implicand zilnic tot mai multi arhitecti in acest sector. Un avantaj major al constructiilor metalice il reprezinta gama diversificata de inchideri si gradul de izolare ce poate fi superior materialelor clasice.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Un comentariu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.