Certificari pentru specialistii ce activeaza in proiectele din IT&C

0

 Pentru tinerii si managerii de proiect ce urmaresc o cariera in IT-ul actual, o certificare ce vizeaza tehnologii precum cele de la vendori ca Cisco, Oracle, Linux, Microsoft, etc., a devenit un must-have pentru toata lumea. Iar asta in ciuda faptului ca facultatile de profil elibereaza anual mii de IT-isti.

Numarul de someri din randul absolventilor de IT este unul foarte redus, cu toate acestea – oamenii de HR reclama constant faptul ca facultatile de profil nu pregatesc suficient de bine tinerii iar companiile trebuie sa-i formeze uneori pornind chiar de la zero cand ii preiau in interiorul organizatiei.

In acelasi timp, confirmarea vine si din partea tinerilor studenti si/sau absolventi de facultate. Ei confirma faptul ca manualele de IT din facultate si cursurile pe care se bazeaza studentii, nu sunt de actualitate si nu sincronizate cu cerintele actuale ale angajatorilor.

Spiritul autodidact, curiozitatea, dorinta de a invata lucruri noi si pasiunea au reusit sa devina o forte motrice ce angreneaza tinerii in mrejele IT-ului si, in acelasi timp, tot ele realizeaza si selectia celor mai buni.

Mediul universitar considera ca tranzitia scoala – piata muncii se face mai greoi in ultimii si asta chiar daca exista programe de internship derulate in parteneriat cu companiile si, mai mult, stagii de practica, zilele portilor deschise si alte metode prin care companiile doresc sa atraga pe cei mai buni specialisti.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.