Societatea noastra traieste intr-o continua miscare browniana. Toata actiunea se petrece in viteza si mai ales in continua miscare. E greu sa ai timp pentru tine, putini se mai pot lauda cu un asemenea rasfat. Din pricina faptului ca esti angrenat intr-o sumedenie de proiecte, unde mai pui ca tii mortis sa nu ratezi niciunul e foarte posibil sa te trezesti intr-un punct critic, care te poate demoraliza. Mai exact, exista nesansa ca, la finalul unei zile incarcate, in locul unui bilant pozitiv, sa ai surpriza ca n-ai rezolvat nimic. Da, suna ingrozitor, cinic, dar probabilitatea este enorma! Ei bine, nu uita: cel mai important lucru nu e sa muncesti, ci sa muncesti productiv!
Actioneaza la obiect, pe termen scurt!
Pasii sunt simpli. Astfel, aduna tot ce ai facut, cumpaneste resursele impreuna cu echipa ta si aduna semnaturile necesare. Banuiesc ca esti constient ca niciun potential sponsor n-are agenda libera si vezi Doamne, te-ar asteapta doar pe tine.
De multe ori, ai impresia ca intreg Universul se invarte in jurul proiectului tau. E posibil sa fie asa, dar iti garantez ca teoria nu e valabila si pentru top management. Trebuie sa stii sa te „vinzi”. Daca te pierzi in amanunte, timpul trece. Iar atunci, aprobarea pe care sperai s-o primesti de la o zi la alta va intarzia sau, in majoritatea situatiilor, exista foarte multe sanse sa nu o ai la timp… Mai exact, obtii maine o semnatura, adica o aprobare, mai trece o saptamana si mai primesti inca un accept, dar pana sa pui mana pe toate cele cinci, necesare pentru cele 10 livrabile, e cale lunga si anevoiosa. Rezultatele muncii din fiecare faza a proiectului trebuie sa te preocupe pe termen scurt si e necesar sa actionezi la obiect! Mai pe romaneste, daca nu-ti dozezi efortul, poti ajunge la sapa de lemn!
N-ai primit ce-ti doreai? Elimina incertitudinile!
Dar, vorba lui Caragiale, „sa le numaram”… Ma refer, evident, la motivele pentru care aprobarea ori sign off-ul intarzie. Exista trei motive principale.
1. In primul rand, lipsa timpului acordat, ceea ce denota din start faptul ca respectivul proiect nu reprezinta o prioritate.
2. In al doilea rand, potentialul sponsor are intrebari, chiar daca tu ai crezut la inceput ca e vorba despre o simpla formalitate. Sigur, intrebarile cer raspunsuri imediate, de ambele parti, dar fii constient ca nici tu si nimeni altcineva n-ar semna fara sa stie, cu exactitate, despre ce este vorba. Si mai gandeste-te la ceva: daca tu ai primi o anumita propunere, din partea cuiva, ai semna asa, direct? Prezinta oferta ca si cand tu ai fi pus in situatia sa aprobi. Pentru ca un sponsor sa aprecieze munca facuta, in primul rand acea munca trebuie sa-ti para perfecta mai intai tie!
3. In al treilea rand, intervine starea de incertitudine. Inca este convins de proiect, nu este de acord cu anumite aspecte, nu a fost pe deplin informat in legatura cu detaliile sau a fost pus in fata faptului implinit. Asa ca, urmeaza atat de mioriticul „mai vedem”…
Citeste articolul integral pe cipriancucu.ro