Ce notiuni de management de proiect putem invata construind o casa

0
casa4Cate lucruri putem invata oare din constructia unei case? Sincronizarea constructorilor si a contractorilor pentru a termina constructia la timp si in bugetul initial nu e un lucru usor de facut. Dupa ce treci prin procesul constructiei unei case poti afirma ca esti un manager de proiect mai bun.

Sa faci lucrurile in ordinea potrivita

Constructia unei case este un proces care trebuie parcurs in etape. Nu poti adauga sistemul sanitar inainte sa fie gata cadrul casei si nici nu poti termina baia inainte de a adauga acoperisul.

Acelasi lucru este valabil si in managementul proiectelor – anumite sarcini esentiale trebuie finalizate inainte de a trece la altele. Este important sa nu sari peste pasi chiar daca ai termenul de finalizare aproape.

Construirea unei fundatii

De fapt, unul din primii pasi in construirea unei case este crearea unei fundatii trainice pe care va fi pozitionata casa. Fara pregatirea corespunzatoare a locului si constructia fundatiei, intreaga structura s-ar putea prabusi.

In managementul proiectelor, aceasta fundatie include definirea unor scopuri si obiective clare pentru proiect, chiar inainte de a incepe. Crearea acestor planuri ii pune pe toti in aceeasi barca. In caz contrar, proiectul nu va fi terminat la timp si in bugetul propus, deoarece fiecare din cei implicati a avut o viziune diferita privind modul de lucru.

Importanta echipei de lucru

In procesul de constructie a unei case e necesara expertiza mai multor persoane diferite, de la instalatori, electricieni, dulgheri etc., care trebuie sa lucreze impreuna si sa se respecte reciproc. In proiecte, se intampla acelasi lucru. Sunt oameni diferiti, cu experiente diferite, care trebuie sa lucreze impreuna pentru a duce proiectul la un bun sfarsit.

Termenele-limita

E nevoie de devotament pentru proiect si determinare pentru a face ca lucrurile sa se miste in directia dorita si in timpul estimat. E nevoie ca cel putin o persoana din cele implicate sa fie mereu atenta la termenele limita, atat in constructia unei case cat si in managementul proiectelor.

Delegare

Chiar daca nu ni se pare un lucru foarte usor de facut, e recomandat sa stim sa delegam din sarcini colegilor nostri. Impartasirea sarcinilor ne ajuta sa ne asiguram ca lucrurile se vor face in timp. In plus, nu vom avea un manager de proiect epuizat.

Detaliile

Nu poti fi multumit cu casa ta decat in momentul in care observi ca fiecare detaliu este pus la punct. La fel se intampla si in cazul unui manager de proiect – trebuie sa fie atent la orice detaliu, pentru a avea un client foarte multumit.

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.