Cand sa apelezi la un consultant pentru proiectul tau

0
echipa_MPImagineaza-ti ca organizatia ta se afla in mijlocul unui important proiect de dezvoltare. Echipa ta IT planifica si se pregateste de aproape 12 luni si este focusata in totalitate pe proiect. Cu toate astea, se descopera, intr-o faza cruciala a proiectului, cateva probleme importante cu sistemele existente, probleme care trebuie remediate inainte ca noi sectiuni ale proiectului sa avanseze. Este o situatie care poate dura luni de zile, iar timpul este esential.

Ce vei face?

  • vei aduce la cunostinta problema unuia dintre membrii echipei tale si vei recunoaste ca rezultatele proiectului vor avea de suferit, sau
  • vei apela la serviciile unei terte persoane, un profesionist independent (IPro)?

Daca vei alege cea de-a doua varianta, vei fi surprins sa afli ca ai facut deja un pas important spre asigurarea succesului proiectului tau. Cercetarile arata ca un profesionist independent poate reprezenta o modalitate eficienta de a revigora proiectul blocat, o sursa plina de idei si chiar un catalizator pentru a ajuta personalul permanent sa devina mai focusat si mult mai motivat de munca sa.

Un plus de energie

Un profesionist independent dedicat este, in primul rand, energic si foarte conectat la munca lui. Chiar si mai important, un IPro este foarte capabil sa faca fata cerintelor muncii lui. Cei mai multi IPros sunt multumiti de ceea ce fac.

Consultantilor le place provocarea si schimbarea. Se pare ca aceste elemente ii fac sa dea ce-i mai bun din ei. Fiecare contract este tratat cu incredere, entuziasm si vigoare. Aceste calitati vor ajuta la revigorarea unui proiect care se confrunta cu un deadline iminent.

Initiative personale

Al doilea lucru pe care il putem observa la IPros e ca cei mai multi sunt competenti, si constienti de calitatile lor. Ei stiu ca sunt in stare sa aiba de a face cu sarcini dificile si probleme. Astfel, iti poti lasa proiectul pe mainile unui astfel de IPro, dupa ce te asiguri, bineinteles, ca este echipat cu cunostintele, competentele si instrumentele necesare.

Sa ai proprie initiativa este de asemenea esential cand vorbim de o munca mai putin motivanta. In conditiile in care un membru al personalului intern tot amana in mod constant anumite sarcini, IPros sunt cei care mai potriviti, deoarece ei inteleg situatia si se mobilizeza mult mai rapid pentru a termina treaba.

Devotament

Ce poate fi surprinzator e ca IPros sunt foarte loiali si devotati clientilor pentru care lucreaza. Unul din doi consultanti ar fi fericit sa ramana sa lucreze in compania clientului si dupa finalizarea proiectului, si acelasi consultant simte problemele organizatiei clientului ca fiind si ale sale.

Ipros care cred in serviciile proprii sunt mai degraba dispusi sa ajute organizatia sa isi atinga obiectivele. Cu alte cuvinte, cele mai bune relatii intre IPros si clienti sunt acelea in care beneficiile sunt reciproce.

Angajarea unui consultant

Odata ce intelegi ce ii face placere unui IPro, este mult mai usor sa identifici proiecte si sarcini in cadrul organizatiei tale. IPros nu reprezinta doar o resursa aditionala, forta de munca si abilitati temporare. Deci poti angaja cu incredere un IPro in conditiile in care proiectul tau are mare nevoie de energie, entuziasm si devotament.


Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.