Business de succes cu sapunuri din plante la Reghin

0

business-soapCriza din 2008 nu i-a demoralizat pe doi tineri din Mures. Alin si Alina Dolha au decis sa initieze o afacere intr-un domeniu interesant si din ce in ce mai atractiv: productia de sapunuri din plante si uleiuri vegetale.

Au investit aproximativ 20.000 de euro, iar acum, dupa 5 ani, fabrica atat sapunuri cat si unturi de corp, balsamuri de buze, seruri pentru fata si balsamuri de ras pentru barbati.

Senia Soap, cum si-au denumit brandul, a produs la inceput doar pentru familie si prieteni insa, in scurt timp, cererea a devenit tot mai mare. In prezent, produsele lor sunt fabricate din ingrediente 100% naturale, special comandate din Germania si Marea Britanie.

Desi niciunul din soti antreprenori nu aveau studii in acest domeniu si nici intr-un domeniu conex, au reusit sa initieze un business care, in timp, s-a transformat intr-un real succes. De doi ani, l-au cooptat in echipa lor si pe Bogdan Uta, responsabl de imaginea online a produselor.

In perioada de toamna si de primavara, sapunurile sunt vedetele comenzilor. In general, valoarea comenzilor este de aproximativ 100 de lei, preturile produselor variind intre 9 lei pentru un sapun exfoliant si 59 de lei, pentru un ser natural.

Alina Dolha ne spune:

Daca acum cinci ani m-ati fi intrebat unde va fi Senia Studio peste 5 ani, imi era greu sa imi imaginez drumul acesta. As fi spus ca vom fi producatori de sapunuri naturale si poate unul sau doua produse complementare. Dar schimbarea a venit pe drum. Am inteles ca ceea ce face o singura persoana e doar pasiune si nu ar fi posibil sa acopere toate partile unei afaceri. Dar ne-am axat pe acea pasiune si am implicat si alte persoane dedicate in ceea ce fac, cu experienta si care sunt dispuse sa creasca acest start-up.

Potivit datelor de la Ministerul de Finante, anul trecut, Senia Studio a avut profit de peste 4.500 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.