Bunastarea si managementul proiectelor

0
bogatieCum stii cand esti cu adevarat un om instarit? Perceptia cu privire la prosperitate se va schimba, cu siguranta, pe parcursul vietii tale. La 5 ani, sa fii bogat inseamna sa ai jucariile preferate la indemana, sa poti manca inghetata dupa cina si sa ti se permita sa ramai treaz inca o ora peste programul normal.
La 18 ani, sa fii norocos inseamna sa poti conduce vechea masina a familiei, fara niciun ajutor. La 20 de ani, te poti considera instarit daca iti poti plati singur taxele scolare, in timp ce iti mai raman si bani de buzunar pentru a iesi cu prietenii tai in oras.

La varsta de 30 de ani, sa o duci bine presupune sa stai intr-o casa pe placul tau, sa pleci in concediu macar o data pe an si sa ai o masina draguta. Anii 40 sunt marcati de grija pentru bunastarea si educatia familiei tale. La 50 de ani te gandesti cum sa faci sa profiti de cat mai multe zile libere dar si sa continui sa traiesti viata cu care esti deja obisnuit. La varsta de 60 de ani simti nevoia de a mai lucra pentru a te intretine dar si pentru a-ti ajuta financiar copii. In consecinta, perspectivele privind prosperitatea depind de varsta pe care o ai.

Cu cat ne stabilim mai bine in viata, cu atat ne dorim mai mult sa atingem urmatoarea etapa a vietii, astfel incat conceptul de bogatie si bunastare fac parte obligatoriu din noua etapa. Mentalitatea aceasta ne poate ajuta daca actionam inteligent pentru a ne atinge scopul propus. Vorbim astfel de calea catre cresterea prosperitatii: scop, traseu, organizare si wow.

Scop: daca esti ca majoritatea oamenilor, iti faci planuri pentru anul nou. Dintre acestea, cate sunt masurabile? Care este data pana la care vrei sa iti atingi telul? Care este planul de actiune pentru a reusi sa iti indeplinesti scopul propus? Daca nu ai raspuns la aceste intrebari, sansele ca sa ajungi unde ti-ai propus sunt slabe. Cand iti stabilesti obiectivele fa-le masurabile, si devino responsabil de indeplinirea lor, pentru a-ti asigura succesul.

Traseu: odata ce ti-ai atins scopul nu astepta momentul potrivit pentru a-l duce la indeplinire. Adevarul este ca nu exista si nu va exista un moment potrivit. Mergi mai departe in a-ti transforma scopul stabilit initial in realitate.

Daca ezitarea in a-ti duce munca la final are legatura cu lipsa unor abilitati, fa in asa fel incat data viitoare sa iti propui obtinerea acelor abilitati.

Organizare: unul din cele mai comune motive pentru care oamenii nu isi indeplinesc obiectivele este pentru ca in viata lor e o mare dezordine. Atunci cand nu vezi clar pasii pana la urmatoarea realizare, te poti pierde usor si poti lasa sa treaca oportunitatile pe langa tine, fara sa le observi.

Incepe inteligent. Organizeaza biroul, hartiile, facturile si calendarul. Apoi vezi ce pasi au fost facuti deja si ce pasi au ramas pentru atingerea obiectivului.

Wow: cand a fost ultima data cand ai facut ceva care te-a impresionat doar pe tine si atat? Poate ca ai facut o masa extravaganta pentru o persoana sau ai alergat cu un kilometru in plus fata de data anterioara, toate acestea doar pentru a-ti demonstra tie insusi ca esti in stare.

Asigura-te ca obiectivele pe care ti le stabilesti te vor uimi pe tine in primul rand. Asta inseamna ca doresti sa indeplinesti anumite lucruri care tie iti fac placere si prin asta vei deveni o persoana mai buna. Daca toate eforturile sunt pentru a-i impresiona pe ceilalti, vei realiza, mai devreme decat ti-ai imaginat, ca nu mai ai energie suficienta pentru atingerea scopului propus.

Pentru a incepe cu dreptul, uita-te la anul ce a trecut si gandeste-te ce realizari ai avut care te-au impresionat cu adevarat. Care a fost drumul pe care ai mers? Dupa ce ti-ai dat seama, poti dezvolta planul de actiune pentru acest an.

Nu in ultimul rand, aminteste-ti ca a deveni un om instarit reprezinta un proiect, exact ca oricare alt proiect din viata ta. Calea catre bogatie presupune devotament, competente si un plan bine dezvoltat.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.