BENEFICIILE DEZVOLTĂRII ECONOMIEI SOCIALE. Participă la conferințele organizate în cadrul proiectului “SOCIAL ENTREPRENEURS NETWORK”

0

În calitate de Beneficiar, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), implementează proiectul “Social Entrepreneurs Network” Cod MySMIS 128617, în regiunile Nord-Est și Sud-Est. Valoarea totală a proiectului este de 13.834.730,15 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 11.759.520,65 lei.

Economia socială este definită ca un set de activități organizate în mod independent de sectorul public, al cărui obiectiv este de a servi interesul general, al unei comunități și/sau a unor interese nepatrimoniale personale prin: creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în rândul grupurilor vulnerabile; producția și furnizarea de bunuri; asigurarea de servicii; executarea lucrărilor.

În România, cadrul legal al economiei sociale este reprezentat de Legea nr. 219/2015 privind economia socială, ale cărei prevederi se aplică în conformitate cu Normele metodologice (Decizia nr. 585/2016). Economia socială se bazează pe o inițiativă privată, voluntară și de solidaritate, cu un grad ridicat de autonomie și responsabilitate, precum și o distribuție limitată a profiturilor către asociați. Scopul principal al economiei sociale în raport cu scopul economiei de piață nu este profitul, ci îmbunătățirea condițiilor de trai și oferirea de noi oportunități pentru persoanele vulnerabile și non-vulnerabile pe piața forței de muncă.

Implementarea proiectului va asigura promovarea antreprenoriatului social şi a integrării vocaţionale în întreprinderile sociale şi economia socială, prin informarea populației din regiunile Nord-Est și Sud-Est și prezentarea oportunităților existente în cadrul proiectului. Conferințele organizate în fiecare județ al celor două regiuni au ca scop atragerea persoanelor care doresc să înfiinţeze întreprinderi sociale, în vederea informării acestora. 

În acest sens, beneficiarul proiectului are onoarea de a vă invita să participați la Evenimentul de informare grup țintă organizat în data de 13 NOIEMBRIE 2020, începând cu ora 15:00, la HOTEL ESPLANADA – SALA SMARALD din Strada Portului, nr. 1, Faleză, Tulcea, județ Tulcea. În cadrul evenimentului sunt invitați să participe atât reprezentanți ai presei, cât şi a părților interesate în derularea proiectului.

Economia socială acordă prioritate unui model de întreprindere (întreprindere de economie socială) care nu poate fi caracterizat prin dimensiunile sau sectoarele în care operează, ci prin respectarea unor valori comune.

Informații suplimentare privind proiectul sau activitățile planificate pot fi obținute telefonic la numărul de contact 021.312.68.93, prin email la [email protected], website www.social-network.ro sau la adresa Piața Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, București.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.