Avantajele certificarii PMP

0
certificatPrin adaugarea acronimelor PMP (Project Management Professional) sau CAPM (Certified Associate in Project Management) la finalul numelui vostru, veti demonstra sefilor, colegilor, clientilor, potentialilor angajatori ca sunteti persoana potrivita pentru managementul proiectelor lor.

PMP si CAPM sunt doua certificari „cu greutate”, iar popularitatea lor in industria managementului de proiecte a crescut in ultimii patru ani. Acreditarile reprezinta, acum mai mult ca niciodata, un standard in industria MP, peste tot in lume.

Beneficiile pentru acreditarea PMP depasesc cu mult costurile implicate si timpul dedicat pentru obtinerea certificarii. Insa o data cu investirea resurselor in aceasta acreditare, la ce ar trebui sa te astepti?

Viata dupa obtinerea certificarii PMP

Fiecare persoana are propriile motive pentru a sta patru ore la un examen si a obtine aceasta certificare. Poate este vorba despre un manager de proiect care isi doreste recunoasterea cunostintelor si aptitudinilor sale. Poate vorbim de cineva care isi cauta un loc de munca sau doreste o avansare in compania in care lucreaza. Alti manageri de proiect au afirmat ca obtinerea certificarii a avut ca rezultat si cresterea increderii in propria persoana si in propriile capacitati.

Astfel, se observa ca obtinerea unei certificari PMP nu duce doar la recompense materiale, ci si la satisfactii de natura intrinseca care provin din sentimentul de multumire cu privire la pozitionarea pe care o primesti in cadrul industriei de MP.

In ceea ce priveste locul de munca, certificarea PMP i-a ajutat pe cei angajati sa avanseze in ierarhia companiilor lor, iar pe cei care au facut o schimbare in cariera, sa isi gaseasca, in cel mult o luna jumatate, un alt job.

Esti certificat PMP? Daca da, aveti intr-adevar mai multe avantaje decat un manager fara certificare? Daca nu, aveti de gand pe viitor sa va certificati?

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.