Asociatia Reginnova NE lanseaza la Iasi programul european Erasmus pentru tinerii antreprenori, ciclul 10

0

Asociatia Reginnova NE a devenit punct local de contact in Romania pentru programul de schimb transfrontalier Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus pentru tinerii antreprenori). Programul este finantat de catre Comisia Europeana, prin intermediul EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises). Lansarea oficiala a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori va avea loc marti, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de Comert si Industrie Iasi, in cadrul evenimentului Fabricat in Iasi. Evenimentul va fi precedat de o conferinta de presa.

Erasmus pentru tinerii antreprenori ajuta antreprenorii europeni aspiranti sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru a demara si/sau conduce cu succes o mica afacere in Europa. Antreprenorii noi se intalnesc si schimba cunostinte si idei de afaceri cu un antreprenor cu experienta cu care efectueaza un stagiu si colaboreaza pe o perioada cuprinsa intre 1 si 6 luni. Schimbul este finantat partial de Comisia Europeana. (www.erasmus-entrepreneurs.eu). Programul este implementat in tarile participante cu ajutorul punctelor locale de contact, care au competente in acordarea de sprijin pentru afaceri si a caror activitate este coordonata la nivel european de catre Biroul de asistenta al programului.

Asociatia Reginnova NE participa in proiectul Entrepreneurial Network of Growth Initiatives for New Entrepreneurs 2 (ENGI4NE-2), finantat de catre Comisia Europeana prin programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, ciclul 10. Consortiul ENGI4NE-2 este coordonat de CONFINDUSTRIA ANCONA – Asociatia industriasilor din provincia Ancona si reuneste parteneri din 7 state europene – Italia, Spania, Albania, Turcia, Estonia, Lituania si Romania.
Din luna februarie a acestui an, Asociatia Reginnova NE a devenit punct local de contact (Intermediary Organisation – IO) in Iasi, echipa implicata in proiect fiind formata din Caterina Ailiesei (CEO Reginnova NE, Project Manager) si Marius Alexa (Expert in afaceri si CEO Arhipelago Interactive).

„Consortiul ENGI4NE-2 sprijina antreprenorii aspiranti din tarile partenere in proiect, cu idei proaspete dar lipsiti de experienta antreprenoriala, sa-si lanseze sau sa-si dezvolte propria afacere, prin implicarea unor antreprenori de succes din sectoare economice puternice de la nivel local/regional, care sa-i gazduiasca pe noii antreprenori in propriile companii, pentru a le oferi indrumare (mentoring) si pregatire practica (coaching) in situatii reale din mediul de business. Schimburile de experienta sunt reciproc avantajoase si contribuie la dezvoltarea unei noi retele de afaceri transnationale, noul antreprenor (New Entrepreneur – NE) fiind pentru antreprenorul gazda (Host Entrepreneur – HE) o sursa de competente proaspete si de idei inovative, care ii poate deschide noi oportunitati de piata” a declarat Marius Alexa.

Noul program se deruleaza pe o perioada de 24 de luni si se adreseaza nevoii de competente antreprenoriale a tinerilor cu varste intre 18 si 40 de ani, aflati in diferite stadii ale carierei profesionale – proaspat absolventi sau care profeseaza pe cont propriu de mai putin de 3 ani, interesati sa-si dezvolte propria afacere, de o atentie deosebita beneficiind cei care isi propun sa promoveze pe piata modele de afaceri sau produse noi.

Pentru a participa in programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, antreprenorii gazda trebuie sa aiba o experienta cumulativa de afaceri de minimum 3 ani, dovedita prin derularea cu succes a propriilor afaceri in tarile UE, Turcia si Albania.

Toti cei interesati sa afle in detaliu oferta si conditiile de participare la acest nou proiect sunt invitati de catre Asociatia Reginnova NE sa ia parte la evenimentul de lansare a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori. Aceasta va avea loc marti, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de Comert si Industrie Iasi, in cadrul evenimentului Fabricat in Iasi.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.