Antreprenoriatul si schiatul

0

Poza 2 (1)

Desi este deja primavara si cu siguranta vreti sa lasati in urma anotimpul rece, vreau sa va impartasesc gandurile pe care le-am avut acum putina vreme cand am revenit pe schiuri dupa aproximativ 3 ani.

Am avut parte de 2 zile de schi absolut superbe si, desi eram acolo sa uit de cele uzuale si de rutina, nu puteam sa nu fac legatura si corelatia cu ceea ce presupune afacerea in fiecare zi.

In antreprenoriat, la fel ca in sport, ai la indemana un set de resurse limitate: echipament adecvat sau nu, schiuri absolut obligatorii sau varianta alternativa – placa, bete pentru ajutor in situatii mai delicate, casca de protectie, ochelari etc. Depinde foarte mult de abilitatea si competentele antreprenorului de a utiliza resursele in vederea obtinerii performantei. Sunt situatii destul de frecvente cand echipamentul si accesoriile nu garanteaza faptul ca esti in stare sa schiezi. Slalomul in conditiile date, afinitatea pentru sport, experienta si perseverenta de a reusi sunt elemente care fac diferenta.

Am vazut pe partie oameni care invata singuri – asa mi s-a intamplat si mie acum vreo 12 ani si, din pacate, am invatat gresit. Acum incerc sa corectez si este extrem de greu. Pozitia corecta, lucru de altfel elementar, este greu de asimilat dupa ce am invatat eronat. Mi-am dat seama ca timpul petrecut pentru a deprinde miscarea corecta a fost cel putin dublu iar in situatii limita folosesc tot stilul propriu, desi depun un efort fantastic.

Ma uitam acum la cei care au avut intelepciunea sa isi ia un antrenor de la primul pas si ii apreciez enorm pentru ca vor invata si repede si bine cum sa stapaneasca schiurile. Mai mult, se vor bucura de practicarea sportului si nu de invatarea prin cazaturi. Pana si in cazul cazaturii, un antrenor iti va da sfaturi despre cum trebuie sa cazi in conditii de siguranta.

Ma intorc din nou la antreprenoriat si vad acelasi lucru – sunt putini cei care accepta faptul ca si aici sunt reguli simple pe care trebuie sa le deprinda de la cei cu experienta sau sa isi propuna sa citeasca despre experiente similare. Eu am ales sa am alaturi de mine oameni de la care sa invat incontinuu.

Experienta proprie este cea mai scumpa dintre toate, atat la propriu cat si la figurat, motiv pentru care va doresc sa fiti inspirati sa alegeti ceea ce este mai bine pentru dvs.!

Ionela Dana Ghinet, Manager Acces Project Investments

Date de contact Acces Project Investments:

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Adresa: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: [email protected]

Web: www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.