Antoniu Poienaru – „Nita ‘futaleufú’ cu gandul la Hidroelectrica!”

0

Antoniu PoienaruAntoniu Poienaru – „In 1994 statul argentinian a creat compania Hidroeléctrica Futaleufú S.A., a eficientizat-o apoi a instrainat in 1995 pachetul majoritar.

Speram ca ministrul delegat la Energie, Constantin Nita sa fie doar cu gandul la ravnita ‘‘perla a coroanei’’, stiind clar ca Hidroelectrica a iesit din insolventa in acest an. ‘‘Spargerea’’ companiei de stat si preluarea vechilor termocentrale producatoare de energie scumpa din bazinele carbonifere, va crea dupa mintea lui ‘‘futaleu’’ Nita, un ‘‘mix’’ care sa se vanda la un pret competitiv iar Romania sa aiba un rol si pe piata regionala de energie. Nita ar vrea probabil sa acopere jafurile electorale incepand cu anii ‘90 din Complexul Energetic Oltenia, fief-ul lui Ponta, cu banii Hidroelectrica.

Interesanta strategie combate si recomandarile Comisiei Europene, Nita dand lectii tuturor celor care il contrazic. Ministrul „de legat” confunda din nou cosurile de fum de la Rovinari cu cosurile cantinei, precum moldovenii adusi in anii foametei in bazinul carbonifer cu acelasi nume. Fostul prim-cosas al tarii, Emil Boc, intr-o emisiune televizata il invata pe Nita cum se transforma hectarul in ari. Poate Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica si actual presedinte al Consiliului de Supraveghere, il va trimite pe Nita dupa o galeata de curent inainte de realizarea mix-ului.”

Continuarea in Nr. 6 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.