Afacerile cu bani putini ii fac pe sefi fericiti

0

bani blogDaca crezi ca cei care au afaceri mici, lucreaza la foc automat, stresati de sentimentul ca nu vor reusi sa stranga destul de multi bani la sfarsitul lunii pentru a-si plati cheltuielile si obositi de rezolvarea sarcinilor … ei bine, s-ar putea sa te inseli. Daca ne luam dupa un studiu, facut la nivel global, tragem urmatoarele concluzii: cei care au pornit afaceri cu un capital mai mic se bucura de o balanta munca-viata decenta, lucreaza ore rezonabile, au parte de vacante si de cele mai multe ori le place ceea ce fac.

Dintre cei intrebati, 91% au raspuns ca sunt fericiti cu ceea ce fac in timp ce 55% dintre ei s-au declarat „extrem de fericiti”. Trebuie sa mentionam ca au fost intervievati numai persoanele ale caror afaceri au maxim 20 de angajati. Nu e de mirare ca mai mult de jumatate lucreaza maxim 40 de ore pe saptamana, si 72% isi iau cel putin doua saptamani de vacanta anual.

Desigur, nu toata lumea din sondaj traieste asa de bine. Aproximativ 4 persoane din 10 (39%) lucreaza intre 41 si 60 de ore pe saptamana si doar 9% lucreaza peste 60 de ore pe saptamana. Acestea fiind spune, nu inseamna ca respectivele persoane duc o viata extraordinara. S-a ajuns la concluzia ca principalele lor griji in viata persoanala sunt urmatoarele:

– Sa isi permita ingrijiri medicale de orice tip
– Sa stranga destui de multi bani pentru pensionare
– Sa poata oferi familiei un mediu de viata adecvat

Pe plan personal, principalele lor griji sunt urmatoarele:

– Gasirea de noi clienti
– Sa poata sa le ofere mai multe beneficii angajatilor
– Sa isi pastreze clientii existenti

Per total, un procent de 59% din sefi sunt 100% convinsi ca nu isi vor vinde afacerile in urmatorii 3 ani pentru nimic … totusi un sfert dintre ei au recunoscut ca ar putea vinde daca vor obtine „pretul corect” (care ar fi undeva la dublul sumei de bani investite de la inceput si pana in prezent in afacerea respectiva).

Sfaturi bune de urmat!

– Daca faci parte din categoria oamenilor care, desi au propria lor afacere, lucreaza zi si noapte, este timpul sa te opresti. Nu e nimic rau in a-ti reincarca bateriile din cand in cand asa ca incepe prin a-ti lua macar o dupa-amiaza libera si chiar un concediu ceva mai lung. Meriti din plin!

– Fa-ti un plan pe termen lung! Dezavantajul, atunci cand conduci o mica afacere, este ca nu esti niciodata 100% sigur de veniturile pe care le vei avea in luna curenta sau lunile ce vor urma. Diferenta este ca ai abilitatea de a-ti lua destinul in propriile maini asa ca o buna idee ar fi sa vizitezi un consilier financiar care sa iti spuna cum sa procedezi sa pui niste bani deoparte atat pentru nevoile pe termen scurt cat si cele pe termen lung.

Daca inca nu ai o afacere dar vrei ceva „pe bani putini” atunci iti recoman ceva in mediul online: Blogging-ul fiind varinanta cea mai buna pentru un incepator care doreste sa faca bani online (Detalii aici)

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.