Abordarea strategica a investitiilor

0

Poza 2

Experienta de 10 ani in scrierea si implementarea proiectelor de finantare, discutiile si lucrul la peste 200 de proiecte la nivel national m-au facut de multe ori sa ma intreb de ce unele activitati reusesc, desi nu le da nimeni sorti de izbanda, iar altele cu o piata potentiala enorma abia se misca.

Situatiile sunt extrem de diverse dar concluzia la care am ajuns este ca totul depinde de abordarea strategica si de modul in care ne adaptam afacerea la evolutia contextului national si international. De asemenea, conteaza si modul in care noi insine ne cream oportunitati si suntem implicati in afacerea noastra.

Pentru afacerile de succes, misiunea si viziunea nu sunt doar fraze din declaratia managerului din politica de calitate. Sunt sustinute si implementate in activitatea zilnica, se vede in atitudinea echipei si se regaseste in multumirile partenerilor. In Romania lipseste implementarea, actiunea si consecventa de a face lucrurile pana la capat.

Desi sunt o sansa extraordinara de dezvoltare, din pacate, proiectele de finantare nu sunt gandite ca fiind parte strategica pentru dezvoltarea firmei ci o modalitate de a obtine bani pe termen scurt. Nu sunt gandite realist ci doar in vederea atingerii indicatorilor din grila prin crearea de conditii artificiale. Beneficiarul creioneaza lista de investiti iar restul este creat de consultant. Probabil ca va intrebati de ce!

Beneficiarul inca nu poate raspunde cu privire la piata pe care activeaza, ce concurenti are, etc. Daca ne raportam la raspunsurile clientilor, aflam ca nu exista concurenta. O informatie gresita! Nu discutam prea mult de modalitati de promovare, de tendintele pietei, de ce nevoi au clientii lor. Nu discutam prea multe nu pentru ca nu vrem, ci pentru ca nu prea alocam timp pentru a analiza toate componentele business-ului si luam totul asa cum vine.

Pe de alta parte, nici finantatorul nu ne stimuleaza creativitatea si dorinta de evolutie atata timp cat nu evalueaza proiectele din perspectiva dezvoltarii durabile ci din contextul neincadrarii in pagina, a lipsei unei stampile intr-un dosar imens ce nu aduce nici cea mai mica valoare firmei beneficiare, a faptului ca sunt exagerate anumite conditii care din pacate sunt lipsite de orice relevanta pentru beneficiari sau domeniul de activitate etc.

Asa cum nici finantarile nu sunt pentru toate afacerile, nici aplicarea planurilor strategice prin adoptarea unui sistem performant de management nu are o adresabilitate generala!

Va provocam sa va analizati in detaliu toate sectiunile afacerii dvs. si sa identificati oportunitati ce va vor permite dezvoltarea in cel mai armonios mod!

 

Date de contact Acces Project Investments:

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Adresa: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: [email protected]

Web: www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.