1. Angajeaza oamenii potriviti
B. Mergi pe experienta
C. Obtine toate certificarile posibileIncearca sa gasesti indivizi pentru a lucra in echipa care sunt interesati de aceleasi lucruri ca si tine. Nu lasa ca proiectul tau sa reprezinte o piatra de hotar in drumul pasiunii unui individ.
E esential sa pui intrebarile potrivite: Ce iubesti la managementul de proiecte? Cine te inspira? De ce ai ales in facultate sa faci cursurile respective? Trebuie sa iti dai seama astfel de valorile si credintele potentialului angajat.
2. Comunica, comunica, comunica
Odata ce ai angajat oamenii potriviti, trebuie sa te opresti din lucru si sa discuti cu ei despre ceea ce merge bine si ceea ce ar putea functiona mai bine (macar la doua saptamani sau lunar). Vei pierde cativa dar vei castiga altii. Membrii echipei tale isi doresc le fie acordata incredere, sa stie ca pot vorbi deschis fara temeri sau retineri. Increderea pe care o oferi este in fond increderea pe care o primesti.
3. Scapa de „semintele rele”
Scapa de toti plangaciosii. Acum! Pune peste tot semne cu: „aici nu e loc pentru smiorcaieli!” Acesti indivizi „seamana” in echipa ta dubii si „omoara” pasiunea. Critica constructiva este de dorit, insa smiorcaiala nu.
4. Munceste din greu
Pentru a obtine acea pasiune, trebuie sa iti doresti, in primul rand, sa muncesti din greu. Munca din greu, rezultate bune, sentimente de satisfactie… Incurajeaza o cultura a proiectului prin care membrii echipei tale sa accepte si faptul ca orele mai lungi sunt necesare uneori. Apoi recunoaste si recompenseaza sacrificiul.
5. Fii ambitios!
Ambitia nu e ceva negativ. Liderii de proiect de succes incurajeaza o cultura care sprijina „pasii mari” si credintele puternice. Cum se spune: think BIG!
6. Pretuieste diferentele
Echipele de proiect de succes sunt create pe o diversitate de comportamente, competente si interese. Aceste diferente creeaza sinergie, care e critica in orice proiect de succes.
7. Creeaza un spatiu propice dezvoltarii
Recompenseaza inovarea si gandirea diferita. Promoveaza cat mai mult interactiunea intre oameni. Ofera indivizilor sansa de a vorbi unii cu ceilalti, deoarece astfel pot aparea idei revolutionare. Asigura un spatiu fizic care sa duca la conexiuni.
Tu ce parere ai despre crearea unei echipe de proiect pasionate?