5 tehnologii care pot optimiza managementul de proiecte

0
business_PMCe rol are tehnologia in managementul proiectelor? De nevoie, managerii de proiect isi asuma mai multe roluri pe durata de viata a unui proiect. Tehnologia potrivita poate simplifica aceste roluri dar si viteza de realizare a activitatilor.

Valoarea reala a tehnologiei in managementul proiectelor consta in modul in care aceasta este folosita – poate imbunatati comunicarea, ajuta in evaluarea riscurilor, controlul programului, toate acestea daca instrumentele potrivite sunt adecvat folosite.

In ultima perioada, trendul pentru softul afacerii, in general, si managementul proiectelor, in particular, merge spre trecerea catre „cloud”. Aplicatiile de tip „cloud” au cateva plusuri in fata serverelor locale gazduite, incluzand aici si costuri mai mici si o mai mare adaptabilitate. Aceste beneficii le fac sa fie mult mai potrivite pentru aplicatiile de management de proiect.

Mai jos sunt exemple de cateva tehnologii extrem de folositoare in managementul de proiecte:

1. Data backup. Pentru managerii de proiect, software-ul pentru backup-ul de date este absolut esential. Fara aceasta tehnologie, progresul intr-un proiect ar putea fi foarte vulnerabil la pierdere sau coruptie, lucru care ar duce la pierderi financiare foarte mari pentru companie. Fie ca informatiile sunt stocate in „cloud”, fie ca pe un server local, aceasta tehnologie este una vitala, inlaturand astfel riscurile de pierdere.

2. Comunicatiile
. Comunicatiile in afaceri s-au schimbat radical in ultimii zece ani. Emailul si conferintele web au inlocuit telefoanele si vizitele personale. Din moment ce managerii de proiect sunt un liant intre clienti, membrii echipei, furnizori si management, un software de comunicatii bine creionat este indispensabil pentru un management de proiect eficient.

3. Diagrame. Software-ul pentru diagrame este folosit pentru a produce reprezentari grafice ale proiectelor si doagrame. Din perspectiva managementului de proiecte, acest soft poate imbunatati fluxul muncii si programul.

4. Retelele sociale. Daca inca nu ai primit o actualizare a statutului de activitate prin intermediul Twitter, nu e timpul pierdut. Retelele sociale pot ajuta managerii de proiect sa ramana in fruntea echipelor de proiect si sa urmareasca progresul. E un fapt cert ca un numar tot mai mare de manageri de proiect folosesc Facebook sau alta retea sociala pentru a comunica cu clientii si echipele de proiect.

5. Platformele de MP
. Cel din urma, dar nu ultimul, este numarul in crestere a aplicatiilor software care sunt create special pentru sarcinile managerilor de proiect. Aceste platforme vin cu un numar de instrumente utile care pot ajuta la programare, estimarea costurilor, controlul bugetului si documentare. Cele mai multe platforme de management de proiect ofera un mix de comunicatii si fisiere comune, precum si instrumente pentru atribuirea sarcinilor si respectarea termenelor-limita.

In ziua de azi, la indemana managerilor de proiect sunt o multime de tehnologii disponibile pentru a-i ajuta la optimizarea sarcinilor din cadrul proiectelor. Profitand de aceste avantaje si aplicatii software, managerii de proiect pot deveni mult mai focusati si eficienti.

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.