5 lucruri pe care ar trebui sa le stii atunci cand iti alegi o facultate

0

A inceput sesiunea de admitere de toamna la facultate, dar cum stii cu adevarat ce ti se potriveste?

Alegerea facultatii si implicit a specializarii potrivite este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa o ia un absolvent de liceu.

Ce ar trebui sa stii inainte de a-ti depune dosarul la o facultate sau la alta?

1. In primul rand, intreaba-te: Ce anume imi place sa fac? Daca totul merge bine, cariera pe care ti-o alegi in momentul in care mergi la facultate este ceea ce vei face in urmatorii 20-30- 40 de ani. Daca te orientezi numai dupa aspectele financiare, esecul este garantat. Pentru ca, indiferent ce venituri ai obtine, daca nu iti place ceea ce faci, mai devreme sau mai tarziu vei renunta.

2. In al doilea rand intreba-te: Ce stiu sa fac? Este foarte important sa cunosti putin domeniul in care vrei sa studiezi, pentru a vedea daca ti se potriveste si daca vei putea face fata cerintelor. Nu te ingrijora daca ti se pare ca nu stii ce stii, facultatea te va ajuta sa descoperi si sa inveti multe despre tine!

3. In al treilea rand, Documenteaza-te! Ia legatura si vorbeste cu oameni care au urmat facultatea respectiva sau cu actuali studenti, viziteaza site-ul facultatii, citeste planurile de invatamant ca sa vezi ce discipline vei face, verifica care e procedura de admitere etc.

4. In al patrulea rand intreba-te: Ce oportunitati am? Verifica in ce masura piata muncii are nevoie de absolventii facultatii pe care vrei sa o urmezi sau daca pe parcursul studiilor ai acces la practica, internshipuri, burse de studiu etc. Realitatile ultimilor ani demonstreaza ca facultatile tehnice asigura o angajare rapida, pentru ca este mereu nevoie de ingineri bine pregatiti Alege-ti facultatea care iti asigura un viitor frumos!

5. In al cincilea rand intreaba-te: Unde vreau sa merg? Orasul in care vei studia este extrem de important pentru ca vei petrece urmatorii 3-5 ani acolo. De ce sa vii sa studiezi in Iasi? Pentru ca Iasul este un centru universitar viu, in care ai in fiecare saptamana parte de concerte, piese de teatru, evenimente sportive si unde poti gasi cazare accesibila.

Daca iti place domeniul antreprenoriatului si managementului, dar ai vrea in acelasi timp o cariera in inginerie, programele de licenta oferite de Departamentul Inginerie si Management din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi sunt exact ce ai nevoie!

In perioada 11-15 septembrie 2017 esti asteptat sa te inscrii la unul dintre programele de licenta:
Ingineria si Managementul Afacerilor si Inginerie Economica Industriala. Pentru mai multe detalii despre admitere, acceseaza: http://www.misp.tuiasi.ro/admitere-licenta- 2017/.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.