5 lucruri ce te vor ajuta sa iti lansezi propria afacere

0

listDaca esti una din acele persoane ce considera ca are atat ideea afacerii cat si abilitatile necesare pentru a o pune in functiune si a avea rezultate palpabile, atunci ai ajuns unde trebuie! Pana acum probabil ti-ai stabilit ce tip de afacere doresti sa lansezi, ai configurat planul afacerii tale dar si banii de care ai nevoie in primele stadii de dezvoltare ale acesteia. Asadar, ce urmeaza?

Inainte de a intra in lumea afacerilor, noi iti oferim 5 sfaturi ce s-au dovedit a fi extrem de utile daca in cazul in care doresti sa iti lansezi propria afacere:

1. Incepe cu lansarea formala a afacerii

Ti-ai stabilit deja structura afacerii inca din conceperea planului de afacere, asadar a venit si vremea lansarii ei. Daca ai in vedere o afacere cu raspundere limitata, trebuie sa te interesezi putin cu privire la modalitatea de inregistrare a companiei, documentele necesare si toate celelalte acpecte legislative pe care le implica acesta.

Daca dimpotriva, te-ai hotarat sa pornesti singur pe calea antreprenoriatului, trebuie sa te inregistrezi ca unic comerciant. Mai mult decat atat va trebui sa te documentezi despre tot ceea ce implica obligatiile tale cu privire la taxe si impozite. De asemenea, va trebui sa afli daca ai nevoie si de alte aprobari referitoare la statutul tau de comerciant. Daca doresti sa inregistrezi afacerea cu statut de colaborare intre tine si un alt partener de afacere, pasii sunt aceiasi precum cei in cazul unui singur comerciant.

2. Creeazi un cont bancar al societatii

Acesta poate sa para la prima vedere o sarcina nesemnificativa, insa este deosebit de importanta. Pur si simplu nu te poti apuca de afacere fara existenta acestuia. Trebuie sa te apuci sa te documentezi cu privire la actele pe cae banca le cere unei societati pentru a crea contul bancar al afacerii tale.

3. Achizitioneaza echipamentul necesar

Citeste articolul integral (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.