10 sfaturi pentru o mai buna organizare a timpului

0

time-management-tips

Una din principalele probleme ale omului modern este proasta planificarea a timpului. Desi exista o gama extrem de variata de aplicatii, instrumente online si offline care sa te ajute sa iti organizezi timpul, niciunul din ele nu functioneaza.

Exista o diferenta intre timpul obiectiv, cel al ceasului, si timpul subiectiv, cel personal. Cel obiectiv este la fel pentru toata lumea, insa cel subiectiv este cel care conteaza. Tu esti stapanul propriului tau timp, de aceea tu trebuie sa fii cel mai in masura sa il organizezi astfel incat sa fii cat mai productiv posibil. Insa exista posibilitatea ca tot tu sa fii cel care isi pune singur bariere de genul „Nu am destul timp!” sau „Nu e timpul potrivit!”

Iata 10 sfaturi care sa te ajute sa iti organizezi timpul mai bine:

1. Incepe ziua cu 30 de minute de planificare. Nu incepe lucrul pana nu ai toata ziua planificata. Ai sa observi ca facand asta, productivitatea ta va creste.

2. Anticipeaza intreruperile! Fiind antreprenor, te vei confrunta mereu cu situatii in care vei fi intrerupt din diferite motive. Cand iti planifici ziua, anticipeaza mereu intreruperile!

3. Anunta-i pe cei din jurul tau cand ai ceva important de facut, fie printr-un simplu anunt sau chiar un semn cu ‘Nu deranjati!’

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.