10 citate inspirationale pentru antreprenori

0

Quotation-Marks

Ai uneori momente in care simti ca ai ramas fara resurse si nu mai poti sa continui? Inspira-te si invata de la alti antreprenori dispusi sa impartaseasca din proprie lor experienta. Motivatia poate veni din cele mai neasteptate surse.

 1. Steve Jobs, Apple
„Ai incredere ca lucrurile vor functiona intr-un final…urmeaza-ti mereu intuitia si curiozitatea… ai incredere in inima ta chiar si atunci cand te conduce dincolo de drumurile familiare. Trebuie sa ai mereu incredere ca vei gasi linia care leaga toate punctele. Singura modalitate prin care vei putea realiza lucruri minunate este aceea sa iubesti ceea ce faci. Daca nu ai gasit inca acel lucru, nu renunta! Continua sa cauti! Nu te multumi cu putin si nu fa compromisuri! Asa cum se intampla cu toate lucrurile importante, vei sti cand l-ai gasit… Ai curajul sa iti urmezi inima si intuitia. Cumva ele stiu deja ceea ce tu vrei sa devii cu adevarat. Restul sunt doar detalii.”

2. Oprah Winfrey
„Ceea ce stiu cu siguranta este ca daca vrei sa ai succes, nu trebuie sa faci din succes scopul tau in viata. Cheia este sa nu iti faci griji daca ai sau nu succes ci sa investesti si sa muncesti pentru a deveni relevant si succesul va veni in mod natural… Daca faci ceea ce iti place si simti ca munca te implineste, restul vine de la sine. Si cred din tot sufletul ca motivul pentru care am succes in plan financiar este dat de faptul ca niciodata nu m-am concentrat pe bani si pe obtinerea lor. Ai fi dispus sa lucrezi ce lucrezi acum fara sa fii platit? Eu as fi dispusa sa fac in continuare munca asta fara sa castig nici un ban si sa imi iau un al doilea job care sa imi asigure mijloacele de subzistenta. Asta este felul in care stii ca faci lucrul potrivit.”

3. Tony Robbins
” O decizie reala se masoara prin faptul ca ai actionat. Daca nu exista nici un fel de actiune, inseamna ca nu ai luat cu adevarat o decizie. Cel mai important lucru pe care poti sa il faci pentru a-ti atinge obiectivele este sa te asiguri ca o data ce le-ai stabilit, incepi imediat sa actionezi in directia atingerii lor. Cele mai importante reguli pe care le-am aplicat in atingerea obiectivelor mele sunt cele aflate de la un om de afaceri de succes care m-a invatat in primul rand sa imi scriu obiectivele dupa care sa nu las aceasta etapa fara sa stabilesc o forma de actiune pozitiva pentru atingerea obiectivelor.”

4. Ted Turner, Turner Broadcasting
„Toata viata mea oamenii mi-au spus ca nu am sa reusesc… Niciodata nu trebuie sa renunti! Invingatorii nu renunta niciodata si cei care renunta nu inving niciodata.”

5. Anita Roddick, The Body Shop
„Orice ai face, fii diferit – acesta este sfatul pe care mi l-a dat mama mea si nu ma pot gandi la un sfat mai potrivit pentru un antreprenor. Daca esti diferit, vei iesi in evidenta.”

6. Tony Robbins
„Pentru ca schimbarile sa produca valoare este nevoie ca acestea sa fie de durata si consistente. De fiecare data cand vrei cu adevarat sa faci o schimbare, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti ridici standardele… Daca nu setezi un standard de referinta pentru ceea ce vei accepta in viata, vei descoperi ca este usor sa aluneci in comportamente si atitudini nepotrivite si sa ai o calitate a vietii care este cu mult sub ceea ce meriti… Indiferent de ce se intampla, asuma-ti responsabilitatea… Singurul lucru care te impiedica sa obtii ceea ce iti doresti este povestea pe care continui sa ti-a spui.”

7. Donald Trump
„Am fost neobosit, chiar si in fata lipsei totale de incurajare si sprijin, pentru ca mult mai des decat ai crede, perseverenta face diferenta dintre succes si esec.”

8. Henry Ford
„Indiferent daca crezi ca poti, sau daca crezi ca nu poti, ai dreptate.”

9. Richard Branson
„Orice afacere functioneaza in conformitate cu propriile reguli. Exista multe feluri prin care poti conduce o companie de succes. Ce a functionat la un moment dat s-ar putea sa nu mai functioneze a doua oara. Ceea ce toata lumea iti spune ca nu ar trebui sa faci, s-ar putea sa functioneze macar o data. Nu exista reguli generale. Nu inveti sa mergi urmand regulile. Inveti facand si cazand si tocmai pentru ca experimentezi propriile tale cazaturi vei sti sa te feresti mai tarziu de ele.”

10. Trip Hawkins, Electronic Arts
„Una dintre calitatile principale ale unui antreprenor este perseverenta; sa nu renunti doar pentru ca ai dat peste un obstacol sau pentru ca altii iti spun ca esti nebun. Esti nebun si ar trebui sa fii mandru de asta. Nu renunta la lucrurile in care crezi!”

Mult succes si inspiratie!

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.