Probleme care apar la infiintarea unei firme

0

ID-10076253

Procedura constituirii unei societati in Romania se poate finaliza in cateva zile. Insa intreprinzatorii sunt sfatuiti sa afle cat mai multe informatii despre probleme care apar la infiintarea unei firme. Aceste obstacole pot ingreuna procesul de inmatriculare al intreprinderii si in cazuri extreme pot duce la respingerea deciziei de infiintare a societatii.

Birocratia mai complicata poate genera dificultati pentru asociatii firmei cat si pentru administrator. O problema des intalnita in cazul constituirii unor societati comerciale sunt plata taxelor solicitate de Oficiul National al Registrului Comertului. In procedura infiintarii societatii se vor achita nu mai putin de 15 taxe pentru diferite servicii.

Taxa pentru publicarea deciziei de inregistrare a unei firme in Monitorul Oficial, Partea a IV-a, taxa de inmatriculare respectiv taxa pentru eliberarea Certificatului constatator care tine locul tuturor autorizatiilor pe care intreprinzatorii le vor obtine ulterior sunt cele mai cunoscute tarife achitate de antreprenorii care doresc sa-si inmatriculeze firma la O.N.R.C..

Alte probleme pe care le intampina intreprinzatorii in procesul de infiintare a unei firme sunt:

a) Stampila si datele pe formularul completat pentru a obtine acordul asociatiei de locatari si al vecinilor este ilizibila. Angajatii oficiului Registrului Comertului pot solicita completarea unui formular nou in cazul in care datele de identificare ale proprietarilor respectiv stampila sunt ilizibile. Aici gasiti un model acord asociatie de proprietari si locatari: http://www.avocat-firme.info/model-acord-asociatie-de-proprietari-si-locatari.html

Citeste tot articolul

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.