Pasi de urmat pentru o afacere prospera

1

successIn fiecare antreprenor se regaseste dorinta de a descoperi formula magica de lansare a unei afaceri prospere si de succes. Printre intrebarile cele mai frecvente pe care si le poate adresa se numara „Cum ma pot asigura ca planificarea este buna?„, „Care este capitalul de care am nevoie?” sau „Produsul va fin intr-atat de bun incat sa aduca venituri?„.

Insa lansarea unei afaceri nu vine niciodata fara riscuri. Uneori va trebui sa te increzi in intuitia ta, indiferent ca vrei sau nu.

La inceput, am infiintat o companie ce oferea servicii de traduceri alaturi de prietenul meu Michael. Atat familia cat si prietenii mei m-au privit cu circumspectie atunci cand le-am povestit asta. Ce stiam despre deschiderea unei afaceri in afara de faptul ca aveam o diploma in traduceri si curajul de a lansa un business? Chiar daca este dezamagitor sa nu primesti sprijinul de care ai nevoie, am fost indeajus de increzator incat totul sa mearga ca pe roate. Inainte de a lansa afacerea, Michael mai deschisese un astfel de business in urma cu 10 ani, asadar cunostintele sale au fost esentiale. Mai mult decatat atat, cunostea deja pe cineva care avusese succes in ceea ce isi propusese sa faca.

Asadar am profitat de oportunitate si ne-am aruncat intre valuri. Nu ne-am uitat niciodata inapoi si asta a fost o strategie excelenta. Compania a devenit un succes iar ulterior majoritatea antreprenorilor au venit la mine sa imi ceara formula pentru o afacere de succes. Singura chestie pe care le-am spus-o a fost sa nu se grabeasca. Intotdeauna este nevoie de timp pentru a-ti pune ideile in ordine iar lansarea unei afaceri este mereu lenta.

Asadar, pentru a avea o afacere profitabila este nevoie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • In primul rand, pentru a-ti atinge obiectivele trebuie sa ramai mereu la curent cu industria. Mai mult decat atat, intelegand sectiunea din care face parte businessul tau este o conditie la fel de importanta;
  • Conexiunile sau relatiile. Dupa mai multi ani petrecuti in afaceri, vei avea o multitudine de cunostinte. Luand parte la tot felul de conferinte si intalniri cu oamenii din sectorul tau de activitate poate fi un prilej foarte bun de a-ti face noi clienti sau parteneri. Un antreprenor de succes va trebui sa cunoasca ce tip de oameni fac parte din acest sector si care este rolul activ al acestora;

Citeste intreg articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Un comentariu

  1. Formula magica nu exista. Dar respectarea unor reguli, urmarea unor bune practici dovedite de activitatea altor antreprenori, precum cele enumerate in articol, sunt de natura sa aduca un antreprenor mai aproape de linia ideala pentru dezvoltarea business-ului.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.