Motivele care duc la esecul unei afaceri

0

afaceri-sfaturiOrice antreprenor care incepe o afacere pe cont propriu viseaza la succes. Este un lucru firesc, avand in vedere faptul ca ideea principala a inceperii unei afaceri este realizarea de profit. Cu toate acestea, indiferent de motivatie, competente, atitudini, e posibil sa esuezi in afacerea ta, din diverse motive.

Inceperea afacerii nepotrivite. Nu orice idee buna de afaceri este potrivita oricarui antreprenor. Trebuie sa incepi o afacere in care simti ca ai abilitatile tale – nu poti sa te apuci de intocmire planuri de afaceri, cand nu stii absolut nimic despre acest domeniu si nu ai cum sa il intelegi. Poti deveni insa administratorul unei afaceri in domeniul gastronomiei, atunci cand ai studii de bucatar si esti pasionat de bucatarie.

Lipsa unui plan de afaceri. Una din cele mai frecvente greseli este inceperea unei afaceri „pe intuneric”, fara a avea macar un minimal plan de afaceri conceput in acest sens. Chiar daca antreprenorul este inzestrat cu o inteligenta si o memorie remarcabila, totusi, un plan schematic, realizat in scris, in care sa fie mentionate clar obiectivele dar si activitatile ce trebuiesc indeplinite, este un pas obligatoriu.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.