Deschide cu succes un restaurant

1

restaurant-plan-de-afacere

Daca planuiesti de mult sa iti dezchizi propriul restaurant, e timp sa te apuci sa iti scrii planul de afacere care te va ajuta sa detii afacerea visurilor tale. Cand mi-am deschis propria afacere, nu am stiu care sunt aspectele cele mai importante si asupra carora ar fi trebuit sa ma opresc. Tocmai din acest motiv sunt eu aici! Iata care sunt ingredientele necesare pentru deschiderea cu succes a unui restaurant.

A deschide un restaurant e palpitant, insa pierzi destul de mult timp de-a lungul procesului. Totodata, pe durata carierei mele, am observat o gramada de restaurante care s-au deschis cu succes, dar si o parte care au disparut la fel de rapid cum au aparut. Pot spune fara retineri ca deschiderea unui restaurant reprezinta un proces foarte dur. Statistic, 60% din restaurante dau faliment in primul an.

Motivul principal pentru care aceste afaceri dau gres este planificarea proasta. Inainte de a intra in bucatarie si de a gati o masa pentru clientii tai, va trebuie sa iti construiesti un plan solid de afacere, pornind de la aparatele electrocasnice si meniuri, si terminand cu managementul resurselor umane si financiare. Stadiul de planificare este decisiv in majoritatea timpului cand vine vorba de deschiderea unei afaceri.

Inainte de a discuta despre finantare si managementul resurselor, trebuie luata in considerare planificarea. In primul rand, daca incerci sa deschizi un restaurant pentru a te imbogati, nu vei reusi!  Trebuie sa iubesti ceea ce faci, pentru ca intregul proces de deschidere a afacerii va consta in nopti nedormite si multe sacrificii. Iar asta denota pasiune, dedicare si dragoste pentru ceea ce faci. Rezultatul te va aduce cu un pas mai aproape de visul tau.

Apoi, pentru a reusi, trebuie sa dispui de resurse temporale si financiare. Asa ca inainte de a te aventura in deschiderea acestei afaceri, asigura-te ca a detine un restaurant este intradevar ceea ce doresti sa faci, pentru a nu iesi in pierdere.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

 

Share.

Un comentariu

  1. Cheltuielile la un restaurant sunt mari, chiar dac ai chiar daca nu ai clienti. Planul trebuie sa fie sa incepi cu cheltuieli cat mai mici si sa ajungi cat mai repede la BEP (break even point), adica in punctul in care chiturile sunt egale cu cheltuielile, aci este pe zero. Asta e motivul pentur care trebuie sa ai costuri cat mai mici la inceput. Adica sa reduci de oriunde poti si nu t eefecteaza. In ideee asta am vazut un sof gratuit se cheama Digital Restaurant: http://digital-restaurant.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.