Cum sa creezi o campanie de promovare online

0


In ultimii ani, publicitatea online s-a dovedit a fi mai eficienta decat publicitatea traditionala. La baza acestei afirmatii stau urmatoarele argumente: calitatea mai buna a audientei vizate (din punct de vedere al veniturilor, al nivelului de instruire), selectivitatea mai buna (canalele de comunicare online sunt semnificativ mai variate decat mediile de comunicare traditionale), costuri mai mici si evaluarea eficientei campaniei poate fi realizata mult mai rapid, permitand, daca este cazul, realizarea unor corectii adecvate si prompte.

Integrarea in planul de marketing al unei companii a unei strategii de promovare online este esentiala pentru cresterea vanzarilor si a notorietatii brandului.

Cum arata o astfel de strategie de promovare online si cum o puteti crea? Urmand pasii de mai jos:

Targetarea

Trebuie sa va definiti segmentul tinta. Ganditi-va la clientii vostri si alegeti 3 dintre ei. Ce varste au ei? Cum isi asigura existenta? Cum isi petrec timpul liber? Va puteti instala Google Analitics pe website-ul vostru si puteti crea o pagina de Facebook a companiei. Ambele vor genera statistici cu privire la numarul de vizite si fani ai companiei. Ori de cate ori publicati mesaje pe website sau pe pagina de Facebook, reamintiti-va cui va adresati.

Obiectivele

Doriti sa va cresteti traficul pe website? Sau poate notorietatea brandului? Doriti ca oamenii sa se inscrie in lista de distributie a newsletterul-ui companiei voastre? Vreti ca oamenii sa cumpere un anumit produs? Sa participe la un eveniment? Daca nu va definiti obiectivele cat mai clar nu veti putea sa masurati eficienta campaniei de promovare online.

Identitatea vizuala a brandului

Clientii vostriva pot recunoaste brandul dintr-o privire peste o brosura sau pe website? Atat in online cat si in offline trebuie sa folositi aceleasi elemente de identitate vizuala: logo, culori, scheme, fonturi, imagini, tonuri.

Mixul de instrumente de marketing online

Aveti mai multe optiuni de activitati pe care le puteti include in campania de promovare online. Important este sa alegeti actiunile in functie de clientii la care doriti sa ajungeti. Iata cateva activitati pentru campania voastra de promovare online:

– User-friendly website
– Blog
– Articole de marketing
– Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
– Email marketing
– YouTube marketing
– Social Media marketing (Facebook, Twitter etc)
– Publicitate Pay-per-Click (Google Ads, Facebook Ads)
– Promotii comune cu site-uri afiliate

Daca nu aveti resurse pentru a acoperi toate aceste activitati, concentrati-va pe 5, maxim 6  dintre acestea.

Frecventa

Trebuie sa stabiliti o frecventa de desfasurare a acestor activitati. De exemplu:

– Blog – zilnic
– Articole de marketing – saptamanal
– Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) –  o data pe luna
– Email marketing – bisaptamanal
– YouTube marketing – saptamanal
– Social Media marketing (Facebook, Twitter, etc) – zilnic
– Publicitate Pay-per-Click (Google Ads, Facebook Ads) – in functie de buget
– Promotii comune cu site-uri afiliate – trimestrial

Daca nu va atrag instrumentele de online puteti delega unele activitati unor specialisti in promovare online.

Competitia

V-ati blocat si nu stiti ce sa spuneti? Cercetati-va competitorii! Ce posteaza ei pe Facebook si Twitter? Folosesc un alt ton in emailuri? Odata ce ati analizat ce spun ceilalti competitori, faceti o lista cu 3-5 subiecte din domenii pe care le stapaniti. Pentru fiecare subiect pregatiti 5 intrebari pe care oamenii vi le-ar putea adresa. Vorbiti despre un eveniment viitor, o promotie speciala sau postati poze cu noile produse.

Nu in ultimul rand, trebuie sa decideti din timp ce suma veti investi in implementarea actiunilor propuse mai sus. Nu uitati o regula importanta a pietei, si anume ca, un cumparator trebuie sa vizualizeze un produs de 7 ori inainte de a-l cumpara.

Mediul on-line
 va ofera cele mai eficiente modalitati de a va adresa strict clientilor pe care ii vizati, la acestea adaugandu-se si o viteza de reactie foarte mare la schimbarile mediului in care activati. Urmand pasii prezentati veti vedea o imbunatatire a imaginii de brand si o crestere a portofoliului de client.

Sursa: www.esimplu.ro 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.