Cine conduce firma: administratorul sau asociatul?

0

cine_conduce_firma

Potrivit specialistilor, administratorul are responsabilitatea de a garanta realizarea obiectelor de activitate si desfasurarea legala a activitatii economice.

De asemenea, administratorul poate verifica si semna documente oficiale in numele asociatului unic sau al asociatilor. Gestiunea firmei este o alta responsabilitate al persoanelor care indeplinesc aceasta functie. Pentru a incheia cele mai bune colaborari sau contracte, administratorul va cere aprobarea asociatilor. Acest salariat va reprezenta toate hotararile luate de asociati sau fondatorul firmei.

Administratorii sunt desemnati conform prevederilor din Actul Constitutiv al unei firme. Aceasta operatiune se realizeaza cu acordul AGA sau al asociatului unic. In Actul Constitutiv al societatii comerciale se vor include toate drepturile si obligatiile administratorului. Insa responsabilitatile acestor salariati sunt prezentate si in art.30 alin.2 din Legea nr.31/1990 modificata.

Potrivit prevederilor din aceasta lege, administratorii au datoria sa preia si sa pastreze documentele oficiale privind infiintarea societatii comerciale. Administratorii au dreptul sa participe la toate intrunirile organizate de fondatorii firmelor.

Mai mult, acesti salariati au obligatia sa intocmeasca bilantul firmei, sa asigure repartizarea beneficiilor conform prevederilor legislative in vigoare, sa garanteze plata dividendelor si sa intocmeasca contul de profit si pierderi.

Citeste tot articolul

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.