Ce trebuie sa stii inainte de a iti infiinta o afacere?

1

infiintare-firma-de-consultanta1Atunci cand visul tau este sa ai propria afacere, ai senzatia ca efortul nu este unul extraordinar. Totusi, trebuie investita o buna bucata de timp in procesele dinaintea infiintarii propriu-zise a afacerii.

In procesul demararii unei firme este nevoie in primul rand de intocmirea unui plan de afaceri. Bineinteles ca acesta trebuie sa tina cont de o serie de pasi si de niste etape. Procesul poate fi unul anevoios, dar daca planul de afaceri este facut cum trebuie, odata finalizat si pus in aplicare va da rezultate fara indoiala. In acest articol vei putea afla pasii intocmirii acestui plan de afaceri bine pus la punct si vei gasi cateva sfaturi pentru ca succesul firmei tale sa fie unul garantat.

In primul rand, cei 10 pasi de care trebuie sa tina cont planul tau de afaceri sunt urmatorii:
Pasul 1 – Evaluarea preliminara
Pasul 2 – Cunoasterea pietei si a competitiei
Pasul 3 – Testarea cererii
Pasul 4 – Conceperea modelului de afacere si a directiilor strategice
Pasul 5 – Stabilirea detaliilor operationale
Pasul 6 – Planificarea personalului
Pasul 7 – Realizarea proiectiilor financiare
Pasul 8 – Trasarea strategiei de finantare
Pasul 9 – Pregatirea planului de afaceri
Pasul 10 – Planificarea activitatilor viitoare

Apoi, dupa ce ai pus la punct exact ce iti doresti sa faci si dupa ce ti-ai creionat o strategie, te poti apuca de treaba. Nu inainte de a stabili cine se ocupa de finante, ca pana la urma acest aspect este cel pentru care faci ceea ce faci, nu?

Exista companii care se ocupa de contabilitate pentru firme si care te vor ajuta fara doar si poate atunci cand vei dori sa iti lansezi firma. Apeland la acestea, scutesti din timpul de stat la cozi la ghisee, de completatul a tot felul de hartii si de calculat totul, astfel incat sa fii in legalitate.

De asemenea, chiar daca te-ai gandit sa iti infiintezi un PFA, pasii sunt asemanatori. Chiar si in aceasta situatie, este nevoie de contabilitate PFA. Din fericire exista companii care se ocupa si de acest lucru.

Acum, de ce mai stai pe ganduri? Incepe sa lucrezi pentru visul tau si vei reusi!

Share.

Un comentariu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.