Cat timp necesita constituirea unei firme

0

freeimage-1245177

Birocratia mare poate crea amanari in procesul de inregistrare a unei firme. Cat timp necesita constituirea unei societati? Potrivit specialistilor, in Romania o firma se poate infiinta in numai 3-5 zile lucratoare. Pentru a usura treaba antreprenorilor Oficiul National al Registrului Comertului a introdus sistemul informatic prin care se poate verifica disponibilitatea denumirii firmei si se pot plati taxele necesare pentru inmatricularea firmei.

Astfel perioada de constituire a unei societati a fost redusa de la cateva saptamani la cateva zile. Insa, expertii in domeniul legal ne avertizeaza ca procedura de obtinere a avizelor si a documentelor oficiale a ramas la fel de complicata. Intreprinzatorii care doresc sa economiseasca timp pot apela la consultanta juridica oferita de un cabinet de avocatura.

Reprezentantii legali cu o vasta experienta in intocmirea dosarelor de inregistrare pot obtine actele necesare pentru inmatriculare in cateva zile. Pe de alta parte, cei care doresc sa economiseasca bani pot intocmi dosarul respectiv fara ajutorul unui avocat. In acest caz obtinerea actelor respective va lua mai mult timp.

In functie de obiectul principal de activitate al firmei pot fi solicitate numeroase documente precum:

  • documentul doveditor pentru rezervarea denumirii firmei;
  • o copie de pe Contractul de Spatiu pentru stabilirea sediului social insotita de o copie de pe actul de identitate al proprietarului; sau in situatia in care nu detineti un imobil pentru a stabili sediul social al firmei, puteti apela la servciul de gazduire sediu social. Aici gasiti mai multe detalii referitoare la acest servciu: http://www.avocat-firme.info/gazduire-sediu-social.html;

Citeste tot articolul

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.