Ar trebui sa vorbesti cu acesti oameni inainte sa incepi o afacere

0

business-advisorIdeea ta de milioane proababil ca este pusa la cale de ceva timp. Pana acum sigur te-ai gandit la modul cel mai serios posibil si esti pregatit sa transformi in realitatea idea ta geniala.

Cand te afli in faza de planificare, colectarea de informatii si cercetarea pietii sunt necesare, astfel inca sa determini, fara sa ai vreun dubiu, ca ideea de afaceri este viabila. Atunci cand incepi sa aduni informatiile ar trebui sa incepi sa vorbesti si cu cativa oameni inainte de a trece la alte etape, cum ar fi contracterea unui credit bancar sau gasirea unui birou. Deci, inainte de a face acest lucru, ar trebui sa vorbesti cu urmatoarele cinci persoane:

1. Poate ca cea mai importanta persoana cu care ar trebui sa vorbesti despre viitoarea afacere este sotul sau sotia. Pentru multi, aceasta poate suna ca un non-sens, dar unii viitori antreprenori au tendinta de a se implica atat de mult in afacere incat uita sa aiba o conversatie serioasa cu privire la modul in care incepe o noua afacere ar putea afecta, nu doar relatia, dar si bugetul si timpul petrecut impreuna.

2. Sa incepi o afacere inseamna si parcurgerea unor etape juridice. Acest este motivul pentru care ar trebui sa vorbesti cu un avocat, mai ales daca nu stii cu exactitate ce tip de afacere vei incepe. Avocatul va poate oferi sfaturi pretioase sau va poate ajuta cu toate documentele care sa asigure ca afacerea este va fi in conformitate cu obiectivele si limitele de raspundere. Mai mult decat atat, avocatul poate defini relatiile de afaceri. Daca la un moment dat ai imprumutat bani de la o cunostinta si i-ai oferit in schimb actiuni la firma sau daca doresti de la inceput sa incepi afacerea cu cativa asociati, vei dori sa ai bazele legale pentru a evita riscul unor litigii viitoare.

Citeste articolul integral (limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.