9 moduri in care poti incepe o afacere mica in mai putin de o zi

1

startul unei afaceriDoriti sa incepeti o mica afacere si nu stiti ce pasi trebuie sa urmati? Practic este mult mai usor decat va inchipuiti: trebuie sa faceti un pim mic pas, apoi restul pasilor vor urma de la sine. Iata cum puteti trece cu usurinta peste obstacolele administrative si birocratice mult mai rapid decat ati putea crede.

Un prieten ne-a tot spus luni in sir ca ar vrea sa inceapa o afacere. De fiecare data cand ne-am intalnit a vorbit continuu despre acest lucru. La un moment dat l-am intrebat: „Si ce te impiedica sa o faci?”. Normal, el traia cu impresia ca pornirea unei afaceri este ca si incercarea de a jongla cu nitroglicerina. La fel ca si alti antreprenori pe care i-am intalnit, s-a simtit complesit de multitudinea de obstacole juridice si administrative ce trebuiesc depasite pentru a incepe o afacere.

De retinut este ca in randurile ce urmeaza nu va vom invata cum sa scrieti un plan de afaceri, cum sa dezvoltati un plan de marketing sau cum sa obtineti finantarea necesara, ci mai degraba va enumeram pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a incepe o afacere in cel mai scurt timp posibil:

1. In primul rand, nu va fixati pe a gasi numele perfect pentru viitoare companie. Cati dintre voi nu v-ati stresat o perioada indelungata pentru ca nu puteati gasi numele ideal care sa descrie perfect compania dumneavoastra? Sfatul nostru este sa nu irositi timp pretios pentru a alege numele firmei. Cu cat iti vine mai repede in minte un nume, cu atat poti vedea mai usor viitorul profit. Pentru inceput nu trebuie sa acordati toate atentia branding-ului si a modurilor unice prin care sa va vindeti propunerile si serviciile. Nu te gandi la design-ul perfect al unei pagini web sau a logo-ului inainte de a trece peste etapele ce tine de administratie. Cand consitentizati acest lucru, stiti ca afacerea poate opera sub un alt nume fata de cel din acte si oricum numele poate fi schimbat pe parcurs.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe  Entreprenoria.com

Share.

Un comentariu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.