Oferta de credite pentru IMM-uri in Romania

4

bani_la_indemanaCreditele specializate catre finanatarea IMM-urilor sunt de mai multe tipuri, in functie de destinatia acestora. Astfel exista credite pentru investitii, activitate curenta si linii de credite. De asemenea, se pot acorda credite pe baza parteneriatelor dintre banci si guvern pentru afaceri din cadrul programelor de fonduri nerambursabile.

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre bancile cele mai importante din sistem si creditele puse la dispozitie de acestea. Trebuie mentionat ca daca este vorba de o afacere de mici dimensiuni, si nevoile de finantare nu sunt mari, se poate apela la un credit de nevoi personale, care poate ajunge, in cele mai bune cazuri, la 10.000 euro.

BCR pune la dispozitie diverse tipuri de credite pentru persoane juridice in functie de domeniul de activitate: afaceri noi, liber intreprinzatori, comert, agricultura, servicii, productie, transport, hoteluri & restaurante. Fiecare dintre aceste domenii au destinate oferte pentru finantarea nevoilor curente si a investitiilor. Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

BRD are structurata oferta de credite in patru categorii: mici intreprinzatori, IMM sub 3M  euro, IMM peste 3M euro, si corporate banking. Aceasta banca pune la dispozitie linii de credit, descoperiri de cont, credit pentru investitii, card de credit Business. Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

Banca Transilvania imparte oferta pentru IMM in credite cu diferite destinatii. Aceasta ofera credit de Start Up, Credit + 100.000 lei, Credite cu analiza simplificata, Creditul 1 ora investitii, Dobanda 0% (credit pentru activitate curenta), Credit Gata Garantat, si Creditele RoSEFF din surse UE-BERD.  Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

Raiffeisen Bank pune la dispozitie solutii de finanatare IMM pentru activitatea curenta, pentru investitii, credite Jeremie cu garantie EIF, finantari pentru agricultura, finantari din surse EIB, din surse CEB, precum si cofinantare fonduri structurale. Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

UniCredit Tiriac Bank ofera credite pentru IMM-uri pe termen scurt si mediu, pe termen mediu si lung, credite APIA, din surse BEI, din surse BERD, garantia Jeremie, si linia de credit Mihail Kogalniceanu. Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

CEC Bank isi are oferta structurata in functie de forma de organizare si destinatie. Astfel, exista credite pentru agricultura, IMM-uri si corporatii, autoritati publice locale, persoane fizice autorizate, asociatii de proprietari, programe cu finantare externa. Din categoria IMM-uri si corporatii, se numara: credit pentru investitii, sau linie de credit pentru investitii, credit pentru stocuri, pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat, pentru documente in curs de incasare, plafon credit overnight acordat anterior incasarilor externe, credit ipotecar sau cel pentru activitatea de leasing. Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

Alpha Bank. Creditele IMM la Alpha Bank sunt structurate in trei mari categorii: finantari activitati curente, finantari termen scurt si mediu si finantari termen lung. Se poate beneficia simultan sau separat de trei optiuni: multicurrency (tragerile din facilitatea de credite sa fie in valute diferite), multicustomer (tragerile sa poata fi facute de oricare entitate membra a grupului), sau multioption (optiuni multiple de utilizare a facilitatii de credit-plati, scrisori de garantie, efecte de comert). Lista acestora si detalii pot fi consultate aici.

Acestea sunt doar cateva dintre bancile care ofera credite pentru IMM-uri. In cazul unui start up, oricare ar fi criteriile de alegere a bancii sau creditului, trebuie avut in vedere realizarea unui plan de afacere bine pus la punct.

In acest caz, este mai dificil sa se acorde un credit fara documentatie si istoric al firmei, insa nu imposibil. In cazul celorlalte IMM-uri, trebuie sa se aibe in vedere conditiile negociate, rata dobanzii, comisioanele si garantiile aduse.

Un material PlandeAfacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

4 comentarii

  1. Buna ziua, daca sunteti din zona de vest a tarii si aveti nevoie de finantare pentru firma apelati la Romcom. Finantam inclusiv firme start-up, pfa si agricultori. Contact: 0751 218 182

  2. Ghinea Marius on

    Buna seara,as fi si eu interesat de un credit de 20000 pt o firma nou infiintata cu domeniul agricultura.Firma a fost infiintata in luna Martie.astept un raspuns

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.