Finantare nerambursabila pentru IMM-uri de pana la 9,5 milioane de euro disponibila prin programul „Inovare Verde in Industria din Romania”

0

Dorim sa va anuntam faptul ca incepand cu 29.08.2014 (pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale) se pot depune proiecte in cadrul programului care vizeaza „Inovare Verde in Industria din Romania„.

Inovare Verde in Industria din Romania

Suma alocata sesiunii de finantare: intre 8,5 mil. Euro si 9,5 mil Euro.

Modalitatea de evaluare: in functie de punctaj.

Termen limita de depunere:
• Pentru „Asistenta financiara pentru deplasari”: 29 August 2014, ora 2.00 p.m., ora locala norvegiana – OBLIGATORIU – proiectul nu poate fi depus fara parteneriat pentru sanse maxime de reusita.
• Pentru Schema de Proiecte Individuale si Schema de Granturi Mici: 30 Septembrie, ora 2.00 p.m, ora locala norvegiana.

Durata de implementare: Proiectele trebuie sa fie finalizate pana la 30 aprilie 2016, iar perioada de implementare a proiectului nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

Activitati eligibile:

1. Schema de Proiecte Individuale si Schema de Granturi Mici:

Acest Program poate oferi sprijin pentru dezvoltarea de proiecte individuale, care vor derula si implementa activitati in cadrul intreprinderilor care solicita finantare, in unul sau mai multe dintre urmatoarele arii:
• Implementarea si investitia in tehnologii inovatoare prietenoase cu mediul;
• Dezvoltarea de produse si servicii ecologice;
• Eficienta materialelor si gestionarea deseurilor;
• Dezvoltarea si implementarea de procese de management si de productie „mai ecologice”.

Alte activitati sunt, de asemenea, eligibile, insa doar ca activitati secundare. Aceste activitati pot fi:
• Activitati de marketing (targuri locale / regionale / nationale, cercetare de piata, etc);
• Crearea / dezvoltarea de retele de afaceri, centre de resurse pentru eco‐intreprinderi;
• Schimbul de experienta privind bunele practici in domeniul eco‐business intre entitati din Norvegia si, respectiv,  din Romania.

2. Schema de Granturi Mici:

Schema de Granturi Mici vizeaza acele initiative care au ca scop dezvoltarea si implementarea de activitati ce stimuleaza dezvoltarea de afaceri eco-inovatoare. Toate regiunile din Romania sunt eligibile pentru fonduri, dar se va pune un accent aparte pe dezvoltarea de afaceri in zonele mai putin dezvoltate. Proiectele eligibile trebuie sa contribuie la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care acestea vor fi implementate, si trebuie sa vizeze dezvoltarea eco-intreprinderilor care ofera solutii locale la probleme locale.

IMPORTANT (aplicabil ambelor scheme):

Va rugam sa retineti ca, in cadrul Schemei de Proiecte Individuale si a Schemei de Granturi Mici, proiectele trebuie sa contribuie in mod direct la indeplinirea unuia sau a mai multora dintre indicatorii de rezultate stabiliti pentru acest Program:

• Tehnologii de mediu adaptate cu succes pentru utilizare in domenii noi;
• Produse si servicii ecologice imbunatatite;
• Eco‐initiative legate de eficienta materialelor si imbunatatirea gestionarii deseurilor;
• Initiative inovatoare pentru a creste eficienta in operatiunile de afaceri;
• Locuri de munca „verzi” nou create – Acesta poate fi ales numai in combinatie cu un alt indicator al programului.

Cererile de finantare depuse de intreprinderile private trebuie sa includa cel putin o mica componenta referitoare la „dezvoltarea unei abordari active a activitatilor de RSC in intreprindere„. Activitatile vor fi in deplina concordanta cu prevederile ajutorului de stat aplicabile pentru acest al doilea Apel de Propuneri de Proiecte.

Suma minima si suma maxima de finantare pe proiect:
Pentru Schema de Proiecte Individuale: minim 200.000 de euro – maxim 1.500.000 de euro.
Pentru proiectele depuse in cadrul Schemei de Granturi Mici: minim 50.000 de euro – maxim 200.000 de euro.
Pentru deplasare in tarile donatoare: sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara pentru acoperirea costurilor de deplasare si cazare, dar nu mai mult de 1.200 de euro per persoana pentru o entitate.

Intensitatea finantarii:
• Regiunea Bucuresti‐Ilfov – pentru Bucuresti: 15%, pentru Ilfov: 35%;
• Regiunea Vest: 35%;
• Regiunile Sud‐Est Oltenia, Sud Muntenia, Est, Nord‐Vest, Centru si Nord‐Est: 50%.
• Rata maxima a grantului pentru Schema de Sprijin pentru Deplasare este de 85%.

Categorii de beneficiari:

1. Solicitantii eligibili in cadrul Schemei de Proiecte Individuale sunt:
Intreprinderile private, constituite ca persoane juridice in Romania, care functioneaza in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind societatile comerciale, respectiv: Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare sau Legea 346/2004 privind infiintarea, stimularea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Solicitanti eligibili in cadrul Schemei de Granturi Mici sunt:
Microintreprinderi si intreprinderi mici, legal constituite in Romania, care functioneaza in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind societatile comerciale, respectiv: Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii 346/2004 privind infiintarea, stimularea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

3.  Solicitanti eligibili in cadrul Fondulului pentru Relatii Bilaterale sunt:
Un proiect eligibil dezvoltat in parteneriat cu un partener din tara donatoare trebuie sa includa cel putin o persoana juridica romana si cel putin o persoana juridica din Norvegia si trebuie sa demonstreze o valoare adaugata pentru ambele parti. Partenerii norvegieni eligibili trebuie sa fie persoane juridice care sunt stabilite in conformitate cu legislatia norvegiana relevanta. In functie de obiectivul proiectului si de activitatile proiectului, partenerii norvegieni ar putea fi: intreprinderi private, entitati publice, institutii de invatamant superior, organizatii de cercetare sau organizatii non‐profit si non‐guvernamentale.

SC ACCES PROJECT INVESTMENTS va ajuta sa stabiliti daca indepliniti sau nu conditiile generale de finantare, care sunt costurile finantarii, procedura si durata de obtinere, actele necesare solicitate de finantatorul programului, precum si asistenta la implementarea cu succes a proiectului.

Pentru a afla detalii suplimentare accesati: http://accesarefonduri.ro/finantare-nerambursabila-de-pana-la-9-5-milioane-de-euro-pentru-inovare-in-industria-verde-din-romania/

Adresa: Sos. Voinesti, nr. 17, Iasi, Jud. Iasi
Tel: +4 0371.170.780
Fax: +4 0372 892 823
E-mail: [email protected]
Web: http://accesarefonduri.ro / http://acces-investments.eu
Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments
Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.